Chuliganai ar menininkai: rusų žygis į piramidės viršūnę (foto)

Praeitą savaitę grupė fotografų iš Rusijos prasmuko pro apsaugą ir užkopė į Didžiąją Gizos piramidę, o savo „žygį“ įamžino įspūdingose fotografijose.

Kaip skelbiama angliškuose ir rusiškuose tinklaraščiuose, nutrūktgalviai rusai pasislėpė nuo Gizos piramidžių komplekso apsaugos ir bent porą valandų laukė savo šanso.

Priduriama, kad jaunuoliai puikiai suvokė, kad daro nusikaltimą, mat vienas vėliau savo tinklaraštyje teigė, kad už neteisėtą laipiojimą piramidėmis Egipte gresia iki 3 metų laisvės atėmimo bausmė.

Visgi, užkopus į piramidžių viršūnę, jaunuoliai teigė apie šią bausmę negalvoję. „Pajutau gaivią palaimą, absoliučią laimę“, – teigia vienas nutrūktgalvis.

Gizos piramidės (dar vadinamos Gizos nekropoliu) stovi dykumingoje Gizos plynaukštėje Kairo pakraštyje. Šis senovės paminklų kompleksas apie 8 km nutolęs nuo senojo Gizos miesto šalia Nilo ir apie 25 km į pietvakarius nuo Kairo miesto centro. Cheopso piramidė, priklausanti Gizos piramidėms, yra vienintelis iki šių laikų išlikęs senojo pasaulio stebuklas.

Didžioji jo pyramidė iš pradžių buvo 146 m (dabar 137 m) aukščio, o jos kraštinė – 230 m. Ji buvo iškilusi aukščiau kitų laidojimui ir tarnams skirtų pastatų, tokių taisyklingų, kad, regis, projektuotų to paties miesto architekto.

Gizos piramidės pelnytai vadinamos vienu iš septynių pasaulio stebuklų. Tai seniausias pasaulio stebuklas – ir vienintelis, kuris išliko beveik toks pat, koks ir buvo.

1979 m. šis piramidžių kompleksas įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

 


Šiame straipsnyje: Gizapiramidėskelionė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių