„Chorų karus“ sukrėtė korupcija: iš choro išmestas džiazo atlikėjas

Praėjusį savaitgalį Panevėžio muzikos mokykloje organizuota atranka į televizijos projektą „Chorų karai“, kuriame varžysis įvairių Lietuvos miestų dainininkų grupės, priminė farsą, rašo "Sekundė".

Atsisakė G.Jakubėno

Išaiškėjo, kad Panevėžyje žinomas džiazo puoselėtojas Gendrius Jakubėnas, paskirtas būsimo choro vadovu, dar prieš savaitę iki atrankos į chorą buvo surinkęs savo atlikėjus ir pradėjęs repeticijas. G.Jakubėnas   suburtiesiems žadėjo, kad jie į televizijos laidą pateks, nors vyks atranka – esą ji rengiama tik dėl akių. Informacija apie nesąžiningą atranką Panevėžyje netruko pasklisti internete ir atkreipė projekto organizatorių dėmesį.

„Patikrinę visus mus pasiekusius įspėjimus, gandus ir komentarus supratome, kad G.Jakubėnas žaidžia pagal savo taisykles ir nepriima televizijos projekto nuostatų. Atranka vyko teisingai, mes atsirinkome atlikėjus, bet vėliau supratome, kad to niekas nepaiso, žmonės atėjo  į repeticijas, o G.Jakubėnas  ir toliau dirbo su savo choru. Nežinau, ko jis siekė, galbūt mes nesusikalbėjom, gal jis mūsų nesuprato“, – komentavo projekto „Chorų karai“ vadovė Neringa Kavaliauskienė.

Į sklandžiusius įtarimus ji buvo numojusi ranka, tačiau gandus patvirtino į  atranką patekę panevėžiečiai – jie papasakojo, kas vyksta. Vietoj G.Jakubėno naujuoju chormeisteriu, atrinksiančiu atlikėjus televizijos projektui, tapo moterų vokalinės grupės „Camerata“ atlikėja Sandra Juzėnaitė. Penktadienį ji tęsė dainininkų atranką. Per pirmą atrankos etapą, atlikėjus, padedama G.Jakubėno, atrinko dainininkė Mia.

Pasiūlė organizatoriai?

G.Jakubėnas jam metamus kaltinimus atmeta ir teigia iš projekto pasitraukęs pats, jokių konfliktų su  organizatoriais nebuvo. Panevėžio modernaus dainavimo studijos įkūrėjas pasakojo, kad suburti choro per savaitę nebūtų pavykę, todėl tai padaryta buvo anksčiau.

„Juos netenkino mūsų sąlygos, o mūsų – jų. Nenoriu būti Mios pritariamuoju vokalu. Scenoje esame verti daugiau pagarbos. Pasakėm: jei iki pirmadienio neatsius aranžuočių, kitos medžiagos,  atsisakome dalyvauti, ir projekto organizatoriai su tuo sutiko“, – tvirtino G.Jakubėnas.

Džiazo muzikos puoselėtojas tikino, kad surinkti chorą iš anksto jam pasiūlė patys projekto organizatoriai.

„Jie rekomendavo suburti chorą, juk nerealu per porą savaičių surinkti kolektyvą iš gatvės. Apsižiūrėjau, kokie vyrai galėtų dainuoti chore, nes mergaičių stygiaus nėra. Pradėjom repetuoti nuo gruodžio pradžios. Nelaukiau tokios blogos reakcijos, kad iš anksto rengiamės projektui. Ar mes norime padaryti ką nors bloga? Juk nevyksi nepasirengęs“, – pasakojo G.Jakubėnas.

Didžioji dalis  G.Jakubėno  suburto choro atlikėjų televizijos projekte nedalyvaus. Muzikantas teigė turintis planų kurti miuziklus.

Nusivylė atranka

Apie pažertus įtarimus, kad Panevėžyje TV3 projektui „Chorų karai“ organizuojama atranka gali būti akių dūmimas, „Sekundė“ jau rašė. Tada redakciją pasiekė nepatenkinto panevėžiečio laiškas –  jis skundėsi, kad miestui atstovausiantį chorą dar prieš atranką surinko ir jau pradėjo repeticijas gerai žinomas džiazo atlikėjas Gendrius Jakubėnas, o kiti atrankoje dalyvausiantys miestiečiai neturės jokios galimybės patekti į televizijos laidą.

„Man žinoma, kad Panevėžio miesto choras jau yra surinktas, nors atranka dar neįvyko. Į ją G.Jakubėno mokiniai eis tik dėl akių. Norintieji patekti į televizijos projektą naiviai tikės, nes nežino, kaip yra iš tikrųjų“, – laiške piktinosi panevėžietis.

Projekte dalyvavęs vyras pasakojo, kad jį turinti korupcijos požymių atranka smarkiai nuvylė, todėl  dalyvauti konkurse jis neketino.


Šiame straipsnyje: choraiChorų karai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių