„Chorų karuose“ - legendiniai lietuviški kūriniai

Šeštadienio vakarą TV3 projekto „Chorų karai“ gerbėjai bus kviečiami klausytis populiarių lietuviškų visų laikų hitų. Likę penki didžiųjų miestų chorai išlikimo vakarą atliks „Anties“, „Hiperbolės“, Vytauto Kernagio ir kitų žinomų Lietuvos atlikėjų dainas.

Vieni artistiškiausių ir publiką maloniai stebinančių pajūriečių choro dalyviai atliks „Anties“ repertuaro dainą „Ne tau, Martynai, mėlynas dangus“.

„Klaipėdos choras kiekvieną kartą stengiasi būti vis kitoks. Manau, ir šioje laidoje nustebinsim savo gerbėjus. Pasirinkti „Anties“ dainą ir padainuoti ją taip, kaip ji skamba iš tiesų, yra neįdomu. Todėl iš mūsų laukite staigmenos - pamatysite superstar“, - paslaptingai šypsosi Deivis.

Irena Starošaitė nusprendė atlikti savo kūrybos dainą, todėl kartu su choru rinkosi pačią populiariausią. Vienbalsiai nuspręsta - Irenos ir Žilvino Žvagulio „Gintarų“ duetui niekas negali prilygti. „Pastaruoju metu visi renkamės vien užsienietiškas dainas. Šiai temai - lietuviški superhitai, norėjosi ko nors ypač mielo mūsų šaliai ir širdžiai. Ir kostiumai, ir pats pasirodymas bus labai lietuviškas“, - sako Irena.

Mia su panevėžiečiais iš naujo atgaivins „Hiperbolės“ dainą „Pamiršk mane“, kuri po dvidešimties metų skambės visai kitaip. „Mūsų tėvų jaunystės dainą atliksime mums priimtina forma. Nauja versija, kurią šeštadienio vakarą išgirs žiūrovai bus neabejotinai geresnė“, - įvertinti panevėžiečių pasirodymą kviečia žaliasis „Chorų karų“ choras.

Edmundas Seilius ruošiasi ir dainai, ir šokiui. Jei daina bus lietuviška, šokis toli gražu nebus tautinis. Ar įmanoma suderinti „Suvalkijos bernioką“ ir aistringą tango šokį, sužinosite visai netrukus.

Raigardas Tautkus ir Kauno choras atliks lietuviškų kūrinių tautinį miksą. Jų repertuare skambės Gintauto Tautkaus ir Vytauto Kernagio muzika iš dainų „Trečias atsidusimas“ ir „Baltas paukštis“.

„Praūžus Nepriklausomos Lietuvos atkūrimo šventei noriu atiduoti pagarbą savo šaliai, kuri mus išaugino, kurioje mes galime laisvai ir nevaržomai gyventi. Ir, žinoma, man laisvė jau nuo vaikystės yra neatsiejama nuo mano dėdės kūrybos. Perkratęs galvoje gausybes lietuviškos kūrybos, į repertuarą įtraukiau ir Vytauto Kernagio dainą. Nors ji nebus apie Lietuvą, man jis taip pat vienas iškiliausių savo šalies patriotų bei man artima kovotojo siela“, - patriotiniais jausmais dalijosi „šampaninio“ Kauno choro vadovas. 

Lietuviškų dainų konkursas ir kova dėl išlikimo „Chorų karuose“ - šeštadienį, vasario 20 dieną, 19.00 val. tiesiogiai per TV3.

 


Šiame straipsnyje: Chorų karai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių