„Chorų karų“ finale triumfavo Kaunas

Šeštadienio vakarą TV3 žiūrovai pagaliau išrinko geriausią Lietuvos chorą. "Chorų karų" finale triumfavo Raigardo Tautkaus vadovaujamas Kauno choras.

Dėl pergalės kovojo Kauno ir Marijampolės kolektyvai. Fortūna šypsojosi kauniečiams - jie surinko net 54 180 žiūrovų balsų. Edmundo Seiliaus vadovaujami marijampoliečiai, gavę 44 615 balsus, turėjo tenkintis "sidabrine" antrąja vieta.

Kauniečiai - žingsniu priekyje

Paskutinėje laidoje abu kolektyvai pristatė po tris dainas. O finalas prasidėjo sveikinimais tėčiu tapusiam Klaipėdos "generolui" Deiviui. Jo pirmagimiui Emiliui visi chorai sudainavo „Su gimimo diena“.

Tiesioginiame eteryje buvo paminėta ir „Žemės valanda“ - buvo trumpam užgesintos šviesos ir tešvietė mobiliojo ryšio telefonai.

Jau pirmieji tarpiniai balsavimo rezultatai parodė, kad Kaunas Marijampolę lenkia vienu žingsniu Kaunas. Už Kauną tuomet buvo atiduota daugiau nei 16 tūkst. balsų, Marijampolė turėjo daugiau kaip 11 tūkst. balsų.

Nenuostabu - Kauno choras nuo pat pradžių laikytas "Chorų karų" favoritu. Nors buvo kaltinti ir svetimos fonogramos naudojimu, ir nesąžiningu žaidimu, ir pernelyg dideliu komisijos palaikymu, tačiau kauniečiai finale puikiai įrodė savo pranašumą. Pergalingai nuskambėjo ir finalinė R.Tautkaus daina „Mano žuvis“ - choras grojo, dainavo ir kartu atliko virtuoziškus triukus.

„Tai buvo vos ne nugalėtojų daina, vos ne nugalėtojų šokis. Man atrodo, kad jie pagimdyti šou“, - sakė komisijos narys Vytautas Miškinis. Komplimentus kauniečiams žėrė ir maestro Stasys Povilaitis: „Gimęs ir augęs Kaune, galiu pasakyti: Kaunas yra Kaunas. Pasijutau, kaip didžiulėje fiestoje, šventėje. Puiku, ką ten ir kalbėti“.

„Nekenčiau choro, man atrodė, kad tai – individualumo praradimas. Žiūrėdama į jus aš pirmą kartą save pagavau galvodama: „kaip būtų faina...“, - garsiai žavėjosi ir Rūta Ščiogolevaitė.

Prizai - zoologijos sodui ir ligoninei

"Chorų karų" nugalėtojui - Kauno chorui - atiteko 25 tūkst. litų, o Marijampolei – 15 tūkst. litų. Prieš pirmąjį pasirodymą Kauno choro lyderis Raigardas Tautkus žadėjo prizą skirti Kauno zoologijos sodui, pirmiausiai - liūtų šeimynai, ir dėl to kautis su tikra liūto jėga.

Tuo tarpu Marijampolės choro vadas Edmundas Seilius savuoju prizu ketina paremti Marijampolės ligoninę, vaikų fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrių. Marijampoliečiai balandžio 14 d. taip pat surengs labdaros koncertą.

Pergalę Kaunui prognozavo ir lažybos

Lažybų bendrovės tikino, kad niekas neabejoja, kas pelnys pergalę viename populiariausių TV3 televizijos projektų „Chorų karai“.

Apklausos internete, didžiulis dėmesys ir pasitikėjimas savimi konstatavo - muzikinį šou turėtų laimėti Kauno choras. Internetinė lažybų bendrovė „Triobet“ teigė, jog kauniečių galimybės švęsti ilgai lauką pergalę yra beveik dvigubai didesnės nei oponentų iš Marijampolės.


Šiame straipsnyje: Chorų karai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių