„Chorų karai“ pritraukė minias entuziastų

Į naujo, po Naujųjų metų startuosiančio TV3 projekto „Chorų karai“ atrankas skubėjo šimtai vilniečių ir kauniečių. Sekmadienio popietę į Irenos Starošaitės kviečiamą atranką norintys dainuoti pasiliko net iki vidurnakčio.

„Tokio antplūdžio tikrai nesitikėjau“, - pasakoja Irena. „Atvykau į atrankos vietą gerokai anksčiau, nei ji turėjo prasidėti, ir pamačiau net gatvėje nutįsusią eilę žmonių, norinčių dainuoti mano chore ir atstovauti Vilniui. Paskambinau vyrui ir paprašiau jo pagelbėti. Žilvinas išsikvietęs taksi pasakė adresą, kur jam reikia nuvykti. Taksi vairuotojas perspėjo, kad ten dabar didelė spūstis. Žilvinas patvirtino, kad būtent ten jam ir reikia.“

„Netilpę mokyklos fojė ir laiptinėje žmonės išsirikiavo į eilę, kuri nusidriekė per visą gatvę. Aplink neliko vietų mašinoms statyti, laikinai gatvėje sutriko eismas. Galbūt ne visi sulaukė atrankos pabaigos, nes ji, prasidėjusi vidurdienį , baigėsi artėjant vidurnakčiui. Todėl Vilniuje nuspręsta rinkti dar vieną chorą. Šį kartą jam atstovaus ir į jį kviečia vaikų Eurovizijos trečios vietos laimėtoja Eglė Jurgaitytė“, - pasakoja naujo TV3 projekto vadovė Neringa Kavaliauskienė.

Atranka į Eglės buriamą antrąjį Vilniaus chorą įvyks gruodžio 8 dieną, antradienį 17 val. „Lietuvos vaikų ir jaunimo centre“, Konstitucijos pr. 25.

Vakar įvykusi kauniečių atranka į Raigardo Tautkaus kviečiamą chorą taip pat sulaukė milžiniško susidomėjimo. Per tūkstantį dainininkų skubėjo pademonstruoti savo balso sugebėjimus.

„Kadangi ir Kaune nespėjo pasirodyti visi norintys, skubame su Raigardu šiandien ją pratęsti. Visi susirinkę vakar ir nespėję padainuoti mūsų komisijai, šiandien galės išbandyti savo jėgas“, - sako Neringa.

Pirmadienį kauniečių susirinko daugiau nei vilniečių, todėl dainininkas, atsirinkdamas Kauno miesto dalyvius, skubėjo džiaugtis pirmomis muzikinio karo užuomazgomis.

Dar viena žvaigždė, sutikusi priimti iššūkį savo gimtajame mieste ir kurti chorą - operos solistas Edmundas Seilius. Jis grįžta į savo gimtąjį miestą Marijampolę ir kviečia visus dainuoti mėgstančius Sūduvos žmones atvykti į atranką šį sekmadienį, gruodžio 6 dieną 13 val. Marijampolės švietimo centre, adresu - P. Butlerienės g. 3.

„Bijau, kad marijampoliečiai nebus tokie drąsūs ir aktyvūs kaip vilniečiai ar kauniečiai, tačiau iš visų jėgų žadu nenusileisti sostinių chorams, nes tikiu savo žmonių krašto patriotizmu. Juk tai ne šiaip sau konkursas, tai - kova už savo miesto garbę. Ir ginklas šioje kovoje bus mūsų balsai”, - sako Edmundas.

Marijampolės ir Vilniaus dainingiausieji kviečiami atvykti į Eglės Jurgaitytės ir Edmundo Seiliaus organizuojamas TV3 projekto „Chorų karai“ atrankas!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių