„Chorų karai“: į finalą keliaus Vilniaus ir Kauno rajonų chorai

Sekmadienį 19.30 val. po daugiau nei du mėnesius trukusių muzikinių kovų „Chorų karuose“ susitiko trys iki didžiojo projekto pusfinalio iškopę dalyviai: Kauno rajono „Božolės“ choras su grupe „Rondo“, „Kaštoninis“ choras su generole Katažina priešakyje ir Kėdainių „Ledinis“ choras, tarp trijų stipriausiųjų patekęs net ir be savo generolių.

Po įnirtingos sekmadienį vykusios muzikinės kovos paaiškėjo, kad į finalą keliaus pirmąją vietą iškovojęs Vilniaus rajono ir Katažinos choras bei antroje atsidūręs Kauno rajono choras „Božolė“. Žiūrovų ir komisijos balsai lėmė, kad Kėdainių „Lediniam“ chorui tai buvo paskutinioji kova.

Už Vilniaus chorą ir Katažiną žiūrovai atidavė 11 963 balsus, už Kauno rajono chorą - 9 621, už Kėdainių chorą - vos 3 350.

Šį sekmadienį „Chorų karuose“ skambėjo ypatingos proginės dainos. Ši savaitė trims pusfinalio dalyviams buvo itin sudėtinga ir kupina įtampos – jie turėjo paruošti net po dvi naujas, TV3 žiūrovams dar negirdėtas dainas.

Visų chorų choristai  paruošė bendrą kūrinį – dalyviai atliko specialiai krepšinio čempionatui, vykusiam pernai Lietuvoje, sukurtą Marijaus Mikutavičiaus, Manto ir Mios dainą „Nebetyli sirgaliai“.

„Chorų karų“ pusfinalyje šį sekmadienį pasirodė neįprastai daug svečių. Tarp jų – Vilniaus universiteto (VU) merginų choras „Virgo“, kuris dainą „Viltis“ atliks kartu su VU kameriniu orkestru bei soliste Kristina Žaldokaite. Specialiai „Chorų karams“ savo pasirodymą rengia Kauno A. Smetonos gimnazisčių choras, taip pat Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų merginų choras „Lyra“, kuris U2 dainą „With or without you“ atliks drauge su unikalaus balso savininku Beissoul.  „Chorų karų“ pusfinaliui naują dainą sukūrė ir Kauno choras „Varpelis“ kartu su grupe „Thundertale“.

Bendrą dainą iš Dž. Verdi miuziklo „Traviata“ visi chorai atliko kartu su projekto teisėjais Edmundu Seiliumi ir Kristina Zmailaite. Tradiciškai jie užėmė komisijos kėdes, o greta jų – „Chorų karų“ teisėjai maestro Virgilijus Noreika ir šeštadienį startavusio unikalaus TV3 projekto „Šok ir lieknėk“ vedėjas Mindaugas Stasiulis.

Abu chorai, patekę į „Chorų karų“ finalą, įvertinti prizais – už pirmąją vietą 25 tūkst. čekiu, už antrąją – 15 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: Chorų karai

NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
Kauno BOZOLE Jega!

laimekime

laimekime portretas
Lietuviai, balsuokime už lietuvių chorą BOŽOLĖ!!!

uzkniso

uzkniso  portretas
tas sapras su savo priplekusiais bajeriais+komisija sugadinta suvalkijos
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių