Choras „Cantare“ dainuoja 20 metų

Klaipėdos Žvejų rūmų mišrus choras „Cantare“ švenčia 20-metį ir kviečia visus savo gerbėjus į jubiliejinį koncertą „Skambančio laiko tėkmė“.

Prieš du dešimtmečius kūrybinę veiklą pradėjusio choro įkūrėjas ir pirmasis vadovas buvo Vidmantas Ruzgys, nuo 2000-ųjų kolektyvui vadovauja Artūras Dambrauskas. Chore dainuoja ne tik profesionalūs muzikai, bet ir nemaža dalis mėgėjų - studentai, įvairiausių profesijų atstovai.

„Cantare“ per trumpą laiką tapo vienu iš uostamiesčio chorinės muzikos lyderių. Choro repertuare ypatingą vietą užima Klaipėdos kompozitorių kūryba, didelis dėmesys skiriamas sakralinei bei šiuolaikinei chorinei muzikai. Lietuvių kompozitorių kūriniai skamba choro  įdainuotoje kompaktinėje plokštelėje „Su meile - Cantare“.

Kolektyvas yra daugelio tarptautinių konkursų bei festivalių laureatas, nuolatinis miesto renginių ir švenčių dalyvis. Ypatingo populiarumo „Cantare“ sulaukė 2009-aisiais tapęs LTV konkurso „Lietuvos balsai“ laureatu (antroji vieta).

„Cantare“ koncertavo Austrijoje, Baltarusijoje, Italijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Vokietijoje. Choras vykdo koncertinę-edukacinę veiklą šalies mokyklose, supažindindamas jaunimą su profesionalia chorine muzika.

„Skambančio laiko tėkmė“ - tai pirmasis koncertas iš ciklo, skirto gražiam choro kūrybinės veiklos 20-mečiui. „Cantare“ atliks J.S.Bacho, K.Monteverdi'o, F.Mendelsono, V.Augustino, N.Sinkevičiūtės, D.Zakaro ir kitų lietuvių bei užsienio kompozitorių kūrinius. Koncerte dalyvaus Saulius Šiaučiulis (fortepijonas) ir Edmundas Federavičius (mušamieji).

„Cantare“ koncertas - penktadienį 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai - po 10 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių