Ch.Bale‘as nokautavo JAV kino kritikus

Šį savaitgalį JAV kino teatruose įvyko filmo „Airis“ („The Fighter“) premjera. Filmo prodiuseriai suskubo pristatyti filmą gruodžio mėnesį, kad jis galėtų varžytis dėl šių metų „Oskarų“. Kitų metų pradžioje „Airis“ atkeliaus ir į Lietuvos kino teatrus.

„Aktorių filmas“ – taip vadinama biografinė režisieriaus Davido O.Russello juosta „Airis“, kurioje įsimintinus vaidmenis sukūrė puikus aktorių ansamblis – Markas Wahlbergas, Christianas Bale‘as, Amy Adams ir Mellisa Leo.

Filmas, paremtas tikrais įvykiais, pasakoja apie airių kilmės amerikiečių boksininką Micky „Airį“ Wardą (Markas Wahlbergas), kurį treniruoja jo idealas – netikras brolis ir buvęs boksininkas Dicky Eklundas (Christianas Bale‘as). Tačiau Dicky Eklundo šlovės dienos jau praeitis – buvęs boksininkas vartoja narkotikus ir turi problemų su teisėsauga. Didžiausios kliūtys Micky kelyje į boksininkų šlovės olimpą yra už ringo ribų – tai problemiška paties kovotojo šeima – brolis, neišsikapanojantis iš dugno, septynios griežtos seserys ir despotė motina (Mellisa Leo).

Boksininkas Micky Wardas, pasižiūrėjęs filmą, liko sužavėtas. „Man labai patiko filmas. Markas Wahlbergas ir Christianas Bale‘as atliko milžinišką darbą. Didžiuojuosi jų sukurtais vaidmenimis“.

Micky Wardas konsultavo kūrybinę grupę kuriant šį filmą. Kartu su Marku Wahlbergu jis treniravosi ringe, boksininkas pasidalino savo kovos paslaptimis.

Tačiau didžiausią įspūdį jam paliko jo netikro brolio Dicky Eklundo vaidmenį suvaidinęs Christianas Bale‘as.

„Jis yra geresnis Dicky už patį Dicky, jei taip galima išsireikšti. Jis įsijautė į tą vaidmenį kaip beprotis“, – stebėjosi Micky „Airis“ Wardas.

Daugelis kino kritikų teigia, kad šis filmas – tai Christiano Bale‘o aktorystės viršūnė.

Aktorius neįtikėtinai tiksliai persikūnijo į smukusį ir savo padėtį jautriai išgyvenantį buvusį boksininką. Jo personažas ir prajuokina, ir kelia gailestį. Baugina ir įkvepia. Atstumia bjaurumu ir traukia nuoširdumu.

„Kai aktorius taip atsiduoda vaidmeniui, tai yra aktorystės triumfas“, – mano Avie Offeras („The NYC Movie Guru“).

„Airis“ yra vienas geriausių šių metų filmų. Christiano Bale‘o nokautuojančios vaidybos negalima nepamatyti“, – rašė Claudia Puig („USA Today“).

„Pono Bale‘o vaidmuo yra nuostabus“, – tvirtina „The New York Times“ kino kritikas A.O.Scottas, kurio manymu, Bale‘as tiesiog užkariauja visą filmavimo aikštelę.

Christianas Bale‘as jau šluoja visus įmanomus apdovanojimus – Nacionalinės kino filmų apžvalgininkų tarybos, Niujorko kino kritikų gildijos, Vašingtono kino kritikų gildijos ir Bostono kino kritikų gildijos apdovanojimuose Christianas Bale‘as buvo pripažintas geriausiu antraplanio vaidmens atlikėju.

Nors „Oskaro“ nominacijos dar nepaskelbtos, tačiau beveik niekas neabejoja, kad Christianas Bale‘as yra rimčiausias pretendentas šiais metais gauti JAV kino akademijos apdovanojimą – ir tai būtų pirmoji „Oskaro“ nominacija aktoriaus karjeroje.


Šiame straipsnyje: airisChristianas Bale'as

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių