Čempionų vardai - kauniečiams ir vilniečiams

Savaitgalį biliardo klube "Entry" virė aistros ne mažesnės nei  krepšinio ar futbolo varžybų metu. Čia vyko vyrų ir moterų Lietuvos pulo "Pool 14+1" čempionatas.

Šeštadienį savo jėgas išbandė 61 vyras ir dešimt moterų. Antrąją turnyro dieną prie stalų išsirikiavo dvi dešimtys stipriausių žaidėjų. Vyrai kovojo iki 75, o moterys - iki 55 taškų. Moterų varžybų pusfinalyje susitiko Alberta Šimkevičiūtė su Simona Milašauskaite. Pastarąjai tąkart teko pripažinti A.Šimkevičiūtės pranašumą. Kitame pusfinalyje kaunietė Agnė Jarušauskaitė laimėjo be kovos, mat jos varžovė Eglė Daunoraitė į čempionatą neatvyko.

Finale A. Jarušauskaitė įveikė A. Šimkevičiūtę rezultatu 55:28 ir tapo Lietuvos čempione. Vasario mėnesį vykusiame Lietuvos "pool-8" čempionate, žaidėjų žaismingai vadinama "aštuonke" mergina taip pat nugalėtojo visas varžoves.

"Koks jausmas? Puikus. Tuo pačiu tai įpareigojimas žaisti gerai ir nenuleisti lazdos tolimesnėse kovose", - šypsojosi A.Jarušauskaitė.

Vyrų pusfinaliuose susitiko Lietuvos reitingo lyderis šiaulietis Marius Šiaudkulis ir šešiolikmetis klaipėdietis Konstantinas Afanasjevas. Saulės miesto atstovui nepavyko palaužti žaidėjo iš pajūrio. Kitame pusfinalyje Geistys Mickus įveikė Evaldą Juknevičių.

"Manėme, kad įvyks sensacija ir jaunasis Konstantinas taps Lietuvos čempionu. Deja, šį kartą sėkmė nusigręžė", - atsiduso A.Jarušauskaitė.

Nugalėtojo laurais pasipuošė Lietuvos biliardo federacijos prezidentas G. Mickus, tapęs pirmuoju vilniečiu pelniusiu čempiono vardą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių