A. Butkus kartu su R. Tapiniene ves Europos Parlamento remiamą renginį

Šį penktadienį 19 val. populiariausi Lietuvos atlikėjai kartu su Šv. Kristoforo orkestru, vadovaujamu D.Katkaus, kvies į kovą prieš rasinę ir tautinę diskriminaciją.

Iškilmingą renginį „mES Europa“ ves netikėtas vedėjų duetas – politikos žurnalistė Rasa Tapinienė ir laidų vedėjas, šokėjas Andrius Butkus.

„Rasa – labai kieta moteris, man patinka jos vedamos politinių diskusijų ir žinių laidos. Manau, kad bus labai įdomu su ja dirbti. Juolab ir kad renginio tema – rimta ir aktuali. Kol diskriminacijos problemos neįsišaknijo, reikia joms užkirsti kelią“, - sako A. Butkus.

„Akivaizdu, kad mums trūksta tolerancijos. Ir reikia apie tai kalbėtis, ieškant ne skirtumų, o bendrysčių“, - tvirtina renginio „mES Europa“ vedėja Rasa Tapinienė.

Tiesioginis renginys, kuris bus transliuojamas iš „Forum Palace“ koncertų salės, yra remiamas Europos Parlamento.

Ypatingą numerį renginiui ruošia dainininkas Merūnas Vitulskis – jis grupės „A-Ha“ dainą „Take On Me“ dainuos kartus su tarptautinį pripažinimą pelniusiu violončelininkų trio iš Latvijos „Melo-M“.

Renginyje „mES Europa“ lietuviškai didžiausio Europoje dainų konkurso „Eurovizija“ hitus dainuos Evelina Sašenko, „Pop Ladies“, Ruslanas Kirilkinas, Česlovas Gabalis, Tadas Rimgaila, Monika Linkytė, Vaida Genytė, Irūna, Merūnas ir kiti atlikėjai.

Evelina Sašenko renginiui pasirinko Loreen dainą „Euforija“, „Pop Ladies“ – Lenos „Satellite“
Ruslanas Kirilkinas – Aleksandro Rybako „Fairytale“, Česlovas Gabalis – Dimos Bilano „Believe“,
Tadas Rimgaila ir Monika Linkytė – Ell ir Nikki „Running Scared“, Vaida Genytė - Marijos Šerifović „Molitva“, Merūnas - Lori „Hard Rock Hallelujah“, Radži - Sertab Erener „Everyway that I can“, „Studentės“ – Ruslanos „Wild Dances“.

Apie rasinę ir tautinę diskriminaciją kalbės ją patyrę lietuviai ir užsieniečiai, gyvenantys Lietuvoje. Viktoras Diawara pasakos, ką jam teko išgyventi Lietuvoje, o Soliaris – Amerikoje. Vilniuje gyvenantys užsieniečiai dalinsis  gyvenimo mūsų šalyje patirtimi. Ne vienas prisipažins visgi čia atradę savo gyvenimo laimę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
butkus gerai bet salia grazesnes reikia,negrazi tapiniene galvos pas mus visos tokios

staska

staska portretas
,, Pop lades " tik be bunkes dainuokit , ji tik jums viską gadina . Sekmės .

BUTKUS

BUTKUS portretas
labai tinkamas, bet kam šovė į galvą ypatingai neprotinga mintis paskirti TAPINIENĘ. Jai stoka ir kultūros vedant laidas, ir elgesio vaikštinėjant (bjauriai šuoliuojant) po studiją, na, ir proto gerokai per mažai vesti tokias laidas
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių