Britui uždrausta „vesti pasivaikščioti“ auginamas pelėdas

Plimtone, Devono grafystėje, gyvenančiam 74 metų pensininkui Raselui Bertui uždrausta „vesti pasivaikščioti“ namuose auginamas pelėdas, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

Miesto valdžia aiškina uždraudusi vyrui vaikščioti su pelėdomis saugumo sumetimais: pareigūnų nuomone, pelėdos gali išgąsdinti arba net užpulti miesto gyventojus.

Pats R. Bertas mano, kad toks valdžios sprendimas yra absurdiškas. Jo teigimu, jis kasdien eina pasivaikščioti su savo pelėdomis (jų turi aštuonias) jau aštuonerius metus, ir per visą šį laiką paukščiai niekam nepakenkė.

„Mano nuomone, šunys yra pavojingesni nei pelėdos“, – sakė vyras.

R. Berto teisę gina ir paties Plimtono gyventojai, pripratę prie R. Berto, kurį vadina Žmogumi su pelėdomis. Miestiečiai jau raginami pasirašyti peticiją, kurioje teigiama, kad R. Bertas niekam netrukdo ir nekelia jokių nepatogumų, todėl valdžios prašoma panaikinti draudimą.

Kol kas miesto valdžia dar niekaip nesureagavo į plimtoniečių raginimą. Vyrui tik leista ir toliau demonstruoti savo augintinius miesto mokyklų moksleiviams ir senelių namų gyventojams.


Šiame straipsnyje: pelėdaBritanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių