Britų televizija rodys filmą apie imituotą princo Harry pagrobimą Afganistane

Šį mėnesį per britų televiziją bus rodomas filmas apie tai, kas atsitiktų, jei karalienės Elizabeth II  vaikaitis princas Harry būtų buvęs pagrobtas, kai atliko karinę prievolę Afganistane.

"Princo Hario paėmimas" bus rodomas spalio 21 dieną per visuomeninio transliuotojo "Channel 4" kanalą. Filme pasakojama apie Afganistano pietuose sudūžtantį sraigtasparnį ir juo skridusio trečiojo eilėje į Didžiosios Britanijos sostą asmens pagrobimą.

Princas Harry tarnavo Afganistane 2008 metais su britų pajėgomis. Jis buvo pirmas karo veiksmuose dalyvavęs karališkosios šeimos atstovas po savo dėdės princo Andrew, kuris 1982 metais pilotavo sraigtasparnius Folklando (Malvinų salų) kare.

Vos pasklidus žiniai apie 26-erių metų princo dalyvavimą operacijose Afganistane, saugumo sumetimais jis buvo sugrąžintas į Britaniją, tačiau po to ne kartą kalbėjo apie savo svajonę vėl vykti į Afganistaną.

"Princo Hario paėmimas" kelia klausimą, ar princui reikėtų leisti grįžti į Afganistaną ir leistis būti sučiuptam. Filmo autoriai klausia, ar Didžioji Britanija yra pasirengusi galimam išpirkos prašymui", - sakoma "Channel 4" pranešime.

Televizijos atstovas pridūrė, kad "Channel" dėl filmo demonstravimo mėgino susisiekti su karališkąja šeima, tačiau kol kas jokio atsakymo nesulaukė.

Tačiau filmas sulaukė kritikos iš kitur.

"Šie žmonės užmiršta, kad karas tebevyksta, - teigia laikraščio "The Sun" ekspertas saugumo klausimais Andy McNabas. - Jis pasirodo netinkamu laiku ir yra neskoningas".

"Labai tikėtina, kad Harry dabar jau grįš į Afganistaną, juk išleista tiek pinigų jo mokymams valdyti sraigtasparnį "Apache". Bet jis yra netaktiškas ne tik Harry atžvilgiu, bet ... ir visų karių, mamų, tėvų, žmonų ir vaikų, ir pačių vaikinų tenai atžvilgiu", - sakė ekspertas.


Šiame straipsnyje: princas Harryfilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių