Britų princas Charlesas asmeniškai pagerbė „Mamą“

Britų princas Charlesas asmeniškai pagerbė „Mamą“ - karalienę Elizabeth II, kurią gyrė už tai, kad ji suteikė šaliai stabilumo.

Didžioji Britanija rengiasi keturioms iškilmių dienoms, kai bus minimas deimantinis karalienės jubiliejus - 60-osios valdymo metinės. Toks jubiliejus Didžiojoje Britanijoje yra vos antras - po karalienės Victorios valdymo sukakties 1897 metais.

„Šis deimantinis jubiliejus suteikia mums progą su pasididžiavimu švęsti visa, ką karalienė mus reiškia, - ar kaip šaliai, ar kaip vienam jos vaikų“, - sakė princas - vyriausias 86 metų monarchės vaikas ir sosto įpėdinis.

Šį savaitgalį prasidėsiančios iškilmės Londone turi pritraukti didžiules minias. Priešais Bakingamo rūmus rengiamas popmuzikos koncertas, Londono gatvėmis žygiuos pompastiška procesija, o Temzės upe plauks tūkstantis laivų.

Filme, kurį penktadienį turi parodyti BBC, Charlesas pasidalys asmeniniais prisiminimais apie šeimos privatų gyvenimą už Bakingamo rūmų durų. Tarp tų prisiminimų bus niekada iki šiol viešai nerodyti mėgėjiški filmukai ir nuotraukos, pranešė jo sekretoriatas.

Charlesas papasakos, kaip rengdamasi karūnavimui 1953 metais Elizabeth treniravosi nešioti sunkią auksinę karūną.

„Prisimenu, kaip mama atėjo, žinot, kai mes, vaikai, buvome maudomi, su karūna ant galvos. Buvo gana linksma - treniravimasis“, - sakė jis.

Tarp anksčiau neskelbtų atvaizdų yra karūnavimo ceremonijos nuotrauka ir 1957 metais daryta Charleso ir jo sesers Anne, paplūdimyje iki kaklo užkastų į smėlį, nuotrauka.

„Mano Mama labai didžiuojasi savo šeima, nuo (to laiko, kai) prasidedant jos valdymui buvo jauna motina, iki dabar, (kai) yra nuostabi senelė“, - sako 63 metų princas.

Jis pažymi, kad karalienė turi „nuostabią atsidavimo, pasiaukojimo ir įsipareigojimo istoriją ir padėjo “truputį viską įtvirtinti, suteikė patikinimą, kad čia esama kažko, kas galbūt yra truputį ilgaamžiškiau už kitus dalykus, kurie visą laiką keičiasi".

„Tai, kad mano Mama nuolat buvo šioje scenoje, suteikė tą, manau, tęstinumo jausmą didžiulių pastarųjų 60 metų pokyčių laiku“, - pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: Elizabeth IIprincas Charlesas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių