Britanijoje suteptas brangiausias pasaulyje sumuštinis su sūriu

Norite paskanauti brangiausio pasaulyje sumuštinio su sūriu? Dabar turite galimybę tai padaryti Didžiojoje Britanijoje, kur suteptas toks sumuštinis, kainuojantis 111 svarų sterlingų, rašo šalies dienraštis „The Guardian“.

Brangųjį sumuštinį sutepė garsus britų virėjas Martinas Blunosas ir jį pristatė Fromo sūrių parodoje Somerseto grafystėje.

Iš pirmo žvilgsnio sumuštinis niekuo nesiskiria nuo įprastinių. Tai kelių sluoksnių sumuštinis su daugybę virstančių lauk gėrybių. Tačiau šiam sumuštiniui buvo panaudotas specialus čederio sūris ir baltieji triufeliai. Sumuštinis pagardintas aukso dulkėmis. Štai taip ir susidarė 111 svarų sterlingų kaina.

„Visi žino, kad mes, britai, labai mėgstame sumuštinius su sūriu. O šis sumuštinis tikrai tiks didelių vaišių stalui. Baltieji triufeliai nuostabiai dera su čederio sūriu, o valgomasis auksas puikiai papuošia šį sumuštinį“, – sakė M. Blunosas.

Verta paminėti, kad iki šiol nebuvo užregistruota brangiausio pasaulyje sumuštinio su sūriu rekordo, todėl M. Blunosas jau kreipėsi į Gineso rekordų knygą dėl savo rekordo registravimo.


Šiame straipsnyje: SumuštinisBritanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių