Britanijoje pacientų prašoma einant pas gydytoją atsinešti savo žurnalą

Didžiojoje Britanijoje iš gydytojų priimamųjų ima nykti žurnalai, kurie pacientams praskaidrina laiką laukiant, kol juos priims gydytojas.

Ne todėl, kad jie yra pasenę. Taip esą siekiama užkirsti kelia bakterijoms plisti, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.

Dabar Britanijos gydytojai prašo pacientų ateinant atsinešti savo žurnalų.

Be to, atsisakoma ir vaikiškų žaislų. Maži vaikai juos gali įsidėti į burną, o tai yra itin nesaugu dėl gausybės ant jų esančių bakterijų. Tokią iniciatyvą paskelbė Somerseto medicinos įstaigos.

Verta paminėti, kad kai kurios įstaigos ėmėsi papildomų priemonių užkirsti kelią bakterijoms plisti. Gydytojų kabinetai įprastines kėdes pradėjo keisti nuvalomais suolais.

„Atsisakėme žurnalų ir žaislų po paskutinės gripo epidemijos ir iki šiol laikomės tokios tvarkos. (...) O laukiamuosiuose vietoj įprastinių kėdžių pastatėme lengvai valomus suolus, kurie sterilizuojami kas kelias valandas“, – paaiškino vieno gydytojo kabineto administratorė.

Britanijos pacientų asociacijos atstovė teigiamai vertina tokį sprendimą. „Būtina imtis visų priemonių ir užkirsti kelią bakterijoms plisti“, – sako ji.


Šiame straipsnyje: pacientasžurnalasgydytojas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių