Britanijoje išrinkta „metų frazė“

Oksfordo žodyno kūrėjai išrinko 2010 metų frazę. Ja tapo frazė „didžioji visuomenė“, nurungusi „vuvuzelą“ ir „Boriso dviratį“, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Oficiali frazės „didžioji visuomenė“ reikšmė – politinė koncepcija, kai didelė dalis atsakomybės už visuomenines paslaugas atiduodama vietos bendruomenėms ir savanoriams.

Minėtą frazę pradėjo vartoti Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas. Šių metų liepą jis pareiškė: „Didžiosios visuomenės esmė yra išlaisvinimas – didžiausias ir dramatiškiausias valdžios perskirstymas nuo Vaitholo (vietos Londone, kur yra daug vyriausybinių pastatų) iki vyrų ir moterų gatvėje.“

Kai kurie žmonės sunkiai suvokia, ką ši frazė iš tiesų reiškia. Dar kiti atvirai šaiposi iš jos. Tačiau Oksfordo žodyno kūrėjai savo pasirinkimu neabejoja. „Frazė „didžioji visuomenė“ mums buvo aiški laimėtoja, nes ji yra persunkta šių metų politinės ir ekonominės nuotaikos“, – sako kalbininkė Susie Dent.

Verta paminėti, kad „metų frazė“ nebūtinai bus įtraukta į Oksfordo žodyną. „Prieš įtraukdami į Oksfordo žodyną, mes visuomet laukiame įrodymų, kad žodis ar frazė išliks“, – tvirtina ekspertė.


Šiame straipsnyje: didžioji visuomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių