Britanijoje – elektroninių durų katėms bumas

Jungtinėje Karalystėje sparčiai auga naujo aukštųjų technologijų gaminio – elektroninių durelių katėms – populiarumas, praneša šalies žiniasklaida. Tokios durelės į namus įleidžia tik sistemoje užregistruotus naminius gyvūnus.

Tam, kad elektroninės durelės atsidarytų, katei į poodį turi būti įsodintas specialus lustas. Durys „atpažįsta“ lusto siunčiamą signalą ir automatiški atsidaro – šeimininkai gali būti tikri, kad į namus nepateks neprašyti svečiai.

Elektroninės durys gali ne tik neįleisti svetimų augintinių, bet ir suteikia galimybę šeimininkams specialiu nuotoliniu pulteliu užblokuoti dureles, kad jų pačių augintinis neišeitų į lauką. Taip pat galima užprogramuoti duris, kad jos atsidarytų tam tikru metu.

Skirtingai nuo įprastinių durelių, kurios kainuoja maždaug 6 svarus sterlingų, už „protingąsias“ duris teks pakloti maždaug 85 svarus sterlingų. Bet tokia kaina pirkėjų negąsdina.

„Mūsų elektroninių durų pardavimai išaugo 6 kartus. Jų paklausa gerokai viršija pasiūlą. Kai kurie žmonės sako, kad nori savo augintiniui visko, kas geriausia. Tačiau kiti prisipažįsta, jog baiminasi, kad per įprastines dureles į namus pateks lapė arba žiurkė“, – sakė elektroninėmis durelėmis prekiaujančios interneto svetainės savininkas.


Šiame straipsnyje: Britanijakatėdurys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių