Britanijoje atsitiktinai rasta kiniška vaza parduota už 43 mln. svarų sterlingų

Kinijoje XVIII amžiuje pagaminta porcelianinė vaza Didžiojoje Britanijoje aukcione parduota už 43 mln. svarų sterlingų (69,3 mln. JAV dolerių), skelbia naujienų kanalas „Sky News“.

Verta paminėti, kad įskaitant 20 proc. komisinių, galutinė vazos kaina siekia 51,6 mln. svarų sterlingų, pažymi verslo naujienų agentūra „Bloomberg“.

Įdomiausia tai, jog reto grožio vaza buvo aptikta visiškai atsitiktinai tvarkant kotedžą viename Londono priemiesčių. Buvę vazos savininkai brolis ir sesuo net neįtarė apie jų namuose esantį tokį lobį. Vazą pardavę aukciono namai „Bainbridges“ taip pat nuvertino vazą: už ją tikėtasi gauti nuo 800 tūkst. iki 1,2 mln. svarų sterlingų.

Kaip sakė „Bainbridges“ atstovė Helena Porter, paskelbus galutinę vazos kainą, „seseriai prireikė išeiti iš salės įkvėpti gryno oro.“ Kaip į sumą sureagavo jos brolis, neskelbiama.

„Sky News“ pažymi, kad vaza su geltonomis ir mėlynomis gėlėmis bei žuvelėmis yra vos ne brangiausias kinų meno kūrinys, kada nors parduotas aukcione. Palyginkime: porcelianinis puodelis, pagamintas taip pat XVIII amžiuje, 2006 metais Honkonge buvo parduotas už 19,42 mln. JAV dolerių.


Šiame straipsnyje: vazaaukcionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių