Britai reikalauja kompensacijų už nebylųjį „Artistą“

Liverpulio gyventojai, atėję pažiūrėti į „Oskarus“ pretenduojančios kino juostos „Artistas“ (The Artist), pradėjo reikalauti grąžinti už bilietus sumokėtus pinigus, nes nė neįsivaizdavo, kad filmas yra nebylusis, pranešė šalies kino salių tinklas „Odeon“.

Tris Auksinius gaublius ir daugiausia BAFTA nominacijų šią savaitę laimėjusi prancūzų režisieriaus juosta, daugelio nuomone, gali susišluoti daugiausia prizų kitą mėnesį vyksiančioje „Oskarų“ teikimo ceremonijoje.

Tačiau atrodo, kad  filmas nesužavėjo kai kurių Anglijos Liverpulio uostamiesčio gyventojų, kurie piktinosi tuo, kad filme nebuvo dialogų ir jis nebuvo plačiaekranis kaip paprastai.

„Odeon Liverpool One“ gali patvirtinti, kad išmokėjome nedideles kompensacijas svečiams, kurie nežinojo, kad „Artistas“ yra nebylusis filmas", - sakė kino teatro atstovė.

„Kino teatras džiaugiasi galėdamas pasiūlyti žiūrovams kompensaciją už jų pasirinktą kiną, jeigu jie personalui pareiškia savo pretenzijas per 10 minučių nuo filmo pradžios“, - kalbėjo atstovė.

Pasak jos, kompensacijų kol kas pareikalavo tik vieno kino teatro žiūrovai.

Tuo tarpu viena 25-erių metų kino žiūrovė dienraščiui „Daily Telegraph“ pasakojo, kad kino teatro darbuotoja bilietų kasoje jos paklausė, ar ji žino, kad filmas yra nebylusis.

„Žinoma, kad tai žinojau ir pasiteiravau, kodėl ji to klausia“, - sakė ji.

„Tada ji man paaiškino, kad buvo tokių, kurie skundėsi ir prašė grąžinti pinigus, nes filmas buvo begarsis ir ne plačiaekranis. Man tai pasirodė juokinga ir aš pradėjau juoktis“, - pasakojo žiūrovė.

Šiaip jau Liverpulis garsėja tuo, kad pasauliui padovanojo grupę „The Beatles“, o 2008 metais jis buvo Europos kultūros sostinė.

Norint, kad kino juosta panašėtų į nebyliojo kino laikų kiną, kuris gyvavo nuo XIX a pabaigos iki pat trečiojo dešimtmečio, vaizdas buvo sumažintas iki tais laikais priimto 1:1,33 dydžio.

Filmas pasakoja nebyliojo kino žvaigždės George'o Valentino, kurio karjerą sugriovė į kiną įsiveržęs garsas, gyvenimą.


Šiame straipsnyje: Artistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių