„BrainStorm“ lyderis apie lietuvius: mes ne tik kaimynai, bet ir konkurentai

Populiariausia Latvijos grupė „Brainstorm“, puikiai žinoma ir už gimtinės ribų, spalio 22 d. išleidžia rinktinį albumą „Best of (2000 – 2010)“, į kurį sudėjo geriausias pastarojo dešimtmečio dainas.

Albume gerbėjai ras didžiulio populiarumo sulaukusius singlus „Maybe“, „Colder“, „A Day Before Tomorrow“, „Thunder Without Rain“ ir „Years and Seconds“ bei daugybę kitų populiarių kūrinių.

Rinktinį albumą charizmatiškieji muzikantai rudenį ir žiemą pristatys pasirodymais Latvijoje, Rusijoje, Estijoje, Suomijoje, Lietuvoje ir Kinijoje. Lietuvoje muzikantai lankysis gruodžio 4 dieną ir surengs pasirodymą sporto, verslo ir pramogų centro „Forum Palace“ renginių salėje.

Iki albumo pasirodymo likus vos 10 dienų, „BrainStorm“ lyderis, charizmatiškasis dainininkas Renaras Kauperis savo gerbėjams Lietuvoje ne tik papasakojo apie „Best „Best of (2000 – 2010)“ atsiradimą, bet ir atskleidė, už ką taip myli mūsų šalį.

– Išleidžiate jau antrą rinktinį albumą „Best of“ (2000 – 2010). Sako, tikrieji gerbėjai nelinkę pirkti rinktinių albumų – jie stengiasi įsigyti visą diskografiją. Ką apie tai manote?

– Šiandien apskritai sunku suprasti ką gerbėjai perka, o ką parsisiunčia internetu. Šis rinkinys gal mums patiems svarbesnis, nubrėžiantis kažkokią sieną – „štai, prabėgo dešimt metų, tad atsigręžkime, pažvelkime, ką gi mes gero ir gražaus šiuo laikotarpiu sukūrėme“.

– Ar sunku buvo atrinkti dainas šiam albumui?

– Nelengva. Žinoma, pirmiausia įdėjome dainas, kurios šiame rinkinyje turi būti be jokių abejonių: „Maybe“, „Day before tomorrow“, „Thunder without rain“... Tačiau nemažai yra ir tokių, kurios, kaip čia pasakius, yra skirtos labiau fanams ... Tuomet prasideda diskusijos – kodėl būtent ši, o ne kita daina. Na, bet galų gale mes atrinkome 20 dainų, kurios mums atrodo ypatingos ir be kurių negalėtumėme įsivaizduoti pastarųjų 10 metų.

– Kuri daina iš 2000 – 2010 Jums patiems yra brangiausia ir kodėl?

– „Maybe“. Juokinga, tačiau iš tiesų ji mums brangiausia todė , kad įrašinėdami albumą „Online“ mes išleidome labai daug pinigų. Reikia pripažinti, kad būtent daina „Maybe“ mums padėjo ne tik susigrąžinti juos, bet ir uždirbti šiek tiek daugiau. (Juokiasi.)

– Lietuva ir Latvija yra labai panašios – mus sieja panaši kalba, istorija. Vis dėlto mes taip artimai nebendraujame kaip, pavyzdžiui, estai su suomiais. Kaip manote, kodėl?

– Na, o kaip dažnai jūs bendraujate su savo namo kaimynais? Kartą, du per savaitę? Manau, mūsų bendravimas yra absoliučiai reguliarus ir teisingas. Šiuo atveju aš jaučiuosi labai komfortabiliai. Galų gale mes juk ne tik kaimynai, bet ir konkurentai! (Juokiasi.)

– Lietuvoje visuomet esate šiltai sutinkami ir visada laukiami. Ką jums reiškia ši šalis? Ar dažnai keliaudami, koncertuodami svečiose šalyse, naršydami internetinėje erdvėje jaučiate mūsų tautiečių dėmesį bei palaikymą?

– Būtent už tai mes ištiesų sakome Jums nuoširdų „Ačiū“! Lietuva – pirmoji šalis, kurioje pajutome, kad „BrainStorm“ gali susirasti puikių ir ištikimų gerbėjų net ir už gimtinės ribų. Pamenu, tai buvo 1996 metai. Vyko didžiulis renginys Vingio parke. Mes grojome kartu su populiariausiais Lietuvos atlikėjais ir mus lietuviai taaaip gerai priėmė!


– Kokia grupės narių šeiminė padėtis dabar? Į kuriuos muzikantus gerbėjos dar gali dėti viltis?

– Šiuo metu bendroje mūsų grupės sąskaitoje 2 žmonos, 2 draugės ir 6 vaikai (Juokiasi.)

– Ar ekonominė krizė kaip nors palietė „Brainstorm“ kūrybinį gyvenimą?

– Mes palyginus ramiai išgyvenome šį laikotarpį. „BrainStorm“ nėra iš tų grupių, kurių koncertų grafikas būtų labai intensyvus. Kitiems atlikėjams darbo stipriai sumažėjo, bet mes to net ir nepajutome. (Šypsosi.)

– Šiandien esate populiarūs ir Rusijoje. Su kokiais populiariais Rusijos muzikantais palaikote ypatingus, šiltus santykius? O gal yra ir tokių, kurių tiesiog negalite pakęsti?

– Mes draugiški vyrukai! Štai jau 10 metų smagiai draugaujame su „Mumij Troll“, „Bi-2“. Įvairiausiuose muzikiniuose festivaliuose ar TV laidų filmavimuose mes susitinkame su dauguma Rusijos artistų. Su vienais mūsų santykius galima pavadinti „labas–labas“, o su kitais ir po pasirodymo norisi daugiau pabendrauti ar prie stalo pasėdėti. Štai praėjusiais metais labai susidraugavome su „Comedy Club“ ir „Prožektor Paris Hilton“ vaikinais. Su jais išties nebuna liūdna!

– Papasakokite, kas jus sieja su visame pasaulyje gerai žinomu fotomenininku Antonu Corbijnu (jis yra fotografavęs bei dirbęs su U2, „Depeche Mode“, „The Rolling Stones“, Bryanu Ferry, „The Killers“, „Metallica“, „Bee Gees“ ir daugeliu kt.)? Kaip jūs susipažinote?

– Mes susipažinome Kopenhagoje, kur vyko Antono darbų paroda. Mus supažindino Guna, viena is mūsų vadybininkių. Ji jau anksčiau pažinojo Antoną. Kiek vėliau kilo idėja surengti mūsų grupės fotosesiją. Antonas atvažiavo į Rygą, vėliau dar sykį. Taip mūsų draugystė bei ryšys palaipsniui tik tvirtėjo. Jis yra nuostabus žmogus: labai kuklus ir atsakingas, bendraudamas su juo gali labai daug ko išmokti. O šiuo metu mes labai džiaugiamės naujuoju Antonj Corbijn darbu, filmu „American“, kuriame nusifilmavo George Clooney. Nuostabus filmas!

– Vienas mūsų žinomas dainininkas Andrius Mamontovas yra pasakęs: „Mano svajonė, kad bent vieną mano dainą išgirstų visas pasaulis“. Kokia didžiausia „Brainstorm“ svajonė?

– Kad žodžiai mūsų pavadinime „Brain“ ir „storm“ ir toliau išlaikytų tas pačias proporcijas. (Juokiasi.)

– Gruodžio 4 d. koncertuosite Vilniuje. Ką ypatingo savo ištikimiausiems gerbėjams Lietuvoje ruošiate šį kartą?

– Na, mes stengiamės nesisvaidyti pažadais, kiek ir kokios garso ar šviesos aparatūros bus renginio metu ar kokį „mega-super-duper“ šou parodysime. Mes tikime, kad turime nemažai gražių kūrinių, kuriuos būtinai pagrosime ir labai apsidžiaugsime sutikę jus mūsų koncerte! Tad iki susitikimo!


Šiame straipsnyje: brainstorm

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių