Bolonijos vaikų knygų mugėje – gražiausios lietuviškos knygos

Kovo 25–28 d. Lietuva dalyvaus 50–ojoje jubiliejinėje Bolonijos vaikų knygų mugėje Italijoje.

Tarptautinių kultūros programų centro (TKPC) organizuojamame nacionaliniame stende lankytojų šiemet lauks vaikiškų knygų iliustruotojai Kęstutis Kasparavičius, Sigutė Chlebinskaitė ir Ieva Babilaitė. Mugės lankytojai galės susipažinti su gražiausiomis pastaraisiais metais Lietuvos leidyklų išleistomis vaikų knygomis, kasmet Vilniaus knygų mugėje veikiančia vaikų kūrybine studija „Tu gali sukurti knygą“, interaktyviomis elektroninėmis knygomis vaikams bei specialia Kęstučio Kasparavičiaus knygų ekspozicija, skirta mugės jubiliejui.

K. Kasparavičiaus kolekciją sudarys dvi dešimtys knygų, išleistų ne tik lietuvių kalba (leidyklos „Nieko rimto“ ir „Baltos lankos“), bet ir ispanų, italų, kroatų, vokiečių, danų, anglų, graikų, korėjiečių, kinų kalbomis. Garsiausias lietuvių iliustruotojas yra laukiamas ir mylimas mugės svečias, net 13 kartų atrinktas į prestižinę mugės parodą „Illustrators Exhibition“.

Mugėje taip pat bus pristatoma jau dvylika metų gyvuojanti vaikų kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“, kasmet sukviečianti Vilniaus knygų mugės mažuosius lankytojus į „Knygų šalį“. Čia vaikai gali ne tik prisiliesti prie knygos istorijos, tačiau ir pabendrauti su rašytojais ir dailininkais. Plačiau studijos veiklą mugės lankytojams pristatys studijos įkūrėja Sigutė Chlebinskaitė. 

Lietuvos stende vaikų knygų leidybos specialistai galės susipažinti su gražiausių Lietuvos vaikų knygų kolekcija, ją sudarys jau ne kartą įvertintų ir jaunų, perspektyviausių iliustruotojų knygos, išleistos leidyklų „Dominicus Lituanus“, „Alma littera“, „Žara“, „Tyto alba“, „Versus Aureus“, „Baltos lankos“, „Aukso žuvys“, „Vario burnos“, „Kauko laiptai“, „Bernardinai.lt“, „Bokartas“, „Petro ofsetas“. Kolekcijoje bus pristatomi ir trijų šių metų Knygos meno konkurse „Vilnius’2012” diplomais apdovanotų iliustruotojų darbai – Tomo S. Butkaus Bumba Dumba ir Visatos sukūrimas“, Rimanto Rolia „Žiemos išdaigos“, Linos Žutautės „Ferdinandas ir Pū“ bei I–ąją premiją pelniusios Ievos Babilaitės „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kt“.

Gražiausių knygų kolekciją taip pat papildys Tarptautinių kultūros programų centro inicijuotos interaktyvios elektroninės knygos vaikams anglų kalba, parengtos pagal Lietuvoje išleistas ir pripažinimo sulaukusias knygas: Kęstučio Kasparavičiaus „Braškių diena“ (nextmedia.lt), Linos Žutautės knyga „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“ („Alma littera“), Vytauto V. Landsbergio Varlė bunkeryje“ („Dominicus Lituanus“ ir „Apps Libri“), bei trys bandomosios elektroninės knygos – Linos Dūdaitės iliustruota „Pasakos. Broliai Grimai“, Rasos Joni autorinė knyga „Žvaigždėtas Arkliukas ir Meškiukas Panda“ bei Nomedos Marčėnaitės debiutinė knyga „Lėlė“.

Tarptautinė Bolonijos vaikų knygų mugė – tai svarbiausias tarptautinis renginys, skirtas vaikų literatūros leidybai ir su ja susijusioms kūrybinėms industrijoms. Į šią mugę kasmet keturioms dienoms susirenka viso pasaulio leidėjai, knygų ir jų iliustracijų autoriai, spaustuvininkai, literatūros agentai, prekybininkai, TV ir kino prodiuseriai.

Kasmetinį Lietuvos prisistatymą mugėje organizuoja Tarptautinių kultūros programų centras. Projektą remia Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių