Bohemiečiai kviečia į „Svynio Todo“ užkulisius

Bohemiečiai kviečia žiūrovus susipažinti su jais spektaklio „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“ užkulisiuose.

Būtent ten, kur kūrybinės įtampos šurmulyje teatro grimas, kostiumai ir aktoriai pamažu kuria kitą realybę - personažus ir kūrinio gyvenimą.

Žiūrovai, norintys laimėti galimybę apsilankyti miuziklo užkulisiuose, kviečiami įsigytus bilietus užregistruoti naujajame bohemiečių interneto dienoraštyje adresu www.bohemieciai.lt/blogas

Užregistruoti bilietai bus atrinkti automatiniu būdu. Galimybę patekti į miuziklo užkulisius turės trys laimėjusieji žiūrovai, kurie su savimi galės pasikviesti po vieną bilietus į spektaklį įsigijusį draugą.       

Pasak kostiumų ir grimo dailininko Juozo Statkevičiaus, bohemiečių užkulisiai kupini ypatingos nuotaikos ir energijos. „Šiame, žiūrovui nematomame pasaulyje vyksta labai intensyvus ir sunkus darbas. Per labai trumpą laiką tik penkios grimuotojos paruošia scenai daugiau kaip 40 artistų ir visų jų grimas turi būti skirtingas, nes visų personažai skirtingi.

Bohemiečių užkulisiai kiek kitokie nei daugumos teatrų: Kongresų rūmuose pasiruošimas spektakliui vyksta buvosioje fojė. Viename kampe grimuojami ir šukuojami artistai, kitame skamba repeticijų fragmentai, čia pat sukrautas spektaklio rekvizitas, nešiojamos dekoracijos, zuja žvaigždės ir scenos darbininkai.

„Žiūrovai ir aktoriai teatrą mato kiek kitaip. Jiems tai visų pirma spektaklis, mums - užkulisiai. Norime būti atviri iki galo ir pasidalinti tuo, kas mus jaudina“, - sako sopranas Asmik Grigorian.   

Žiūrovai iš arti galės pamatyti ir unikalią scenografiją, kuri kartu su apšvietimu sudaro šiurpų kino filmą primenančią atmosferą. Ją kūrė bohemiečiai, pripažinti britų menininkai - scenografas Dickas Birdas ir šviesų dailininkas Peteris Mumfordas.       

Muzikinis trileris „Svynis Todas: Demonas kirpėjas“ sugrįžta į Vilniaus kongresų rūmus lapkričio 24, 27, 28 ir 29 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių