„Bliuzo naktų“ pramogos – nuo vaikščiojimo vandeniu iki protų kovų

Dvidešimtmetės „Bliuzo naktys 2012“ jubiliejų Varniuose, prie Lūksto ežero atšvęs ant vaišių stalo padėdama ne tik tarptautinį bliuzo žvaigždyną, bet ir turiningą pramogų programą.

Gimtadienio svečiai nuobodžiauti neturės kada – aktyviausieji ridensis tiek vandeniu, tiek žeme pripučiamais kamuoliais, šokinės ant batuto, laipios sienomis, skries į orą katapulta, norintys pramankštinti ne kūną, o smegenis galės sužibėti erudicija protų kovose ir bendrauti gyvojoje bibliotekoje.

„Ištikimiausi mūsų gerbėjai jau seniai žino, kad Varniuose per „bliuzus“ galima ir netgi reikia atitrūkti nuo realybės. Tad kviesime pasinerti į žaismingą hipišką pasaulį. Kadangi šiemet švenčiame jubiliejų, pramogų puokštė bus itin didelė ir spalvinga. Bliuzo gerbėjai yra aktyvūs žmonės, o festivalyje energiją išlieti tikrai bus aibę būdų. Azartiškuosius pirmą kartą subursime populiariosiomis protų kovomis, netrūks ir tradicinių atrakcijų“, - sakė festivalio „Bliuzo naktys 2012“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Bene gausiausias pramogų „stalas“ bus paruoštas ant vandens. Poilsį prie ežero bus galima paįvairinti plaukiojant pripučiama baidare, vaikštant ant vandens kamuoliu-suktuku, atlikinėti įvairius triukus vandens kamuoliais ar net pažaisti vandens ritulį.

Išlipus ant kranto lankytojų lauks laipiojimo siena, leisianti kiekvienam įsijausti į alpinisto kailį. Tiems, kuriems arčiau širdies lakūnai, galės paglostyti debesis išauti į 20 m. aukštį iš katapultos ar tiesiog pakyboti ore atsispyrę nuo batuto. Lenktynių gerbėjams bus pasiūlyta varžytis ridenantis nuo kalniuko. Organizatorių patikinimu, visi liks sveiki, kadangi lenktyniaus įlindę į pripučiamus kamuolius.

Pailsę nuo aktyvių pramogų bus kviečiami užsukti į žaidimų zoną – čia kompanijos atsipalaiduos su stalo žaidimais, vyks jų turnyrai, kuriuos bus galima laimėti įvairių prizų. Smegenų mankštos mėgėjų galės sužibėti Lietuvoje sparčiai populiarėjančiose protų kovose. Jos vyks šeštadienį, legendinėje pašiūrėje.

„Bliuzo naktys“ nepamirš ir gyvūnų mylėtojų. Į festivalį atsivežusieji augintinius galės dalyvauti „Beglobio lenktynėse“, išbandyti sėkmę loterijoje ir viktorinoje. Norintieji praplėsti akiratį savo smalsumą galės patenkinti bendraudami su nepažįstamaisiais Gyvojoje bibliotekoje. Jos dalyvis gali pasirinkti pašnekovą, užduoti jam rūpimus klausimus ir galbūt sulaužyti ne vieną savo stereotipą.

Tie, kuriems rūpi padėti artimui savo, turėtų apsilankyti Lietuvos raudonojo Kryžiaus draugijos jaunimo savanorių kampelyje. Šie žmonės ne tik sutvarstys įsipjautą pirštą, bet ir pamokys, kaip išgelbėti gyvybę atsitikus nelaimei. Panašia aura spinduliuos ir „Būk geras“ palapinė, kviesianti duoti kraujo mėginį ir taip tapti potencialiais kaulų čiulpų donorais.

Liepos 6-7 d. vyksiančias „Bliuzo naktis 2012“ su jubiliejumi sveikins būrys bliuzo žvaigždžių - Čikagos bliuzo tradicijų puoselėtojas, funky blues stiliaus ikona Boney Fields (JAV), žinomas JAV gitaristas ir vokalistas John Mooney su Naujojo Orleano komanda „Bluesiana“, bliuzo ir jam artimų stilių atlikėjai iš įvairių Europos šalių – „Krissy Matthews Band“ (Didžioji Britanija, Lenkija), „Copenhagen Slim“ (Danija), „Dramamama“ (Estija), „Coolmans Report“ (Latvija), „The Road Band“ su Y. Bush (Lietuva, JAV).


Šiame straipsnyje: Bliuzo naktys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių