Bibliotekoje – indiška muzika ir meditacija

Ketvirtadienį 17.30 val. uostamiestyje, I.Simonaitytės bibliotekos Gerlacho palėpėje, skambės indiška muzika.

Norinčius susipažinti su tradicine indiška muzika bei Sahadža jogos meditacijos metodu kviečia renginys „Baltijos turas 2010“.

„Baltijos turas“ – tai jau šeštus metus iš eilės Sahadža jogų organizuojamas renginys Baltijos šalyse. Šiais metais turas sujungė Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Kaliningrado srities miestus.

Koncertuoja profesionalūs muzikantai iš visos Rusijos, Ukrainos, Kazachstano bei Lietuvos. Jų repertuare – indiški badžanai, kavaliai, ragos. Dainos atliekamos hindi, marati ir sanskrito kalbomis. Autentiški yra ir tiesiai iš Indijos atkeliavę instrumentai: tabla, dholak (mušamieji), harmonium (klavišinis) bei kiti.

Per pasirodymą atlikėjai taip pat papasakos, kaip jų atliekama muzika yra susijusi su meditacija. Jie visi praktikuoja Sahadža jogą, kurios įkūrėja yra Šri Matadži Nirmala Dėvi.

Šis meditacinis metodas yra gana „jaunas“ – jam tik 40 metų, bet unikalus tuo, kad, anot praktikuojančiųjų, „padeda pabusti kiekvieno mūsų viduje slypinčiai dieviškajai energijai. Tuomet muziką galime girdėti ne tik ausimis, bet ir pajusti ją savo vidumi“.

Atlikdami kūrinį muzikantai visų pirma stengiasi perteikti jo prasmę, gilumą, sakralumą – tai muzika iš širdies širdžiai.

Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių