Bibliotekininkė ne tik rašo eilėraščius

Pirmadienį savo naują eilėraščių knygą „Sausmedžio šakelė“ klaipėdiečiams pristatys tauragiškė Aldona Ramunė Palekaitė.

Autorė gimė 1964-aisiais Šilutės rajone, Pagrinių kaime, dabar yra Tauragės viešosios bibliotekos Laukėsos kaimo filialo bibliotekininkė, Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narė ir kultūros klubo prezidentė.

A.R.Palekaitė yra išleidusi eilėraščių rinkinius „Po diezo ženklu” (1994), „Esu” (1995). „Sausmedžio šakelė“ - trečioji po ilgos pertraukos pasirodžiusi autorės knyga. Joje mažiau pasakojimo ir daugiau poetikos. Tekstai išgryninti, žodis nuskaidrėjęs, susitraukęs iki simbolio. Autorės mintis skrieja prisiminimų, sapnų, gamtos ir kultūrinių ženklų erdvėmis. Kuriamas teksto audinys yra ažūrinis ir subtiliai dekoruotas , lyg išsiuvinėtas moters rankų...

Išties autorė siuvinėja unikalius žymių žmonių portretus, rengia savo piešinių, karpinių ir gobelenų parodas, vadovauja klubui „Vakarutės“, sudarinėja jo almanachus, iliustruoja knygas. Ji visada pilna idėjų, mėgsta gyventi įdomiai, mąsto filosofiškai ir tiki, kad ko nespės šiame gyvenime, padarys kitame.

A.R.Palekaitė yra Abraomo Kulviečio ir „Varpo” premijų, “Dobilo” leidyklos konkursų laureatė. 1998 m. už kultūrinę ir literatūrinę veiklą buvo paskatinta „Vilniaus banko“ premija, 2000 m. Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos valdybos pripažinta Lietuvos kultūros šviesuole, 2003 m. Lietuvos bibliotekininkų draugijos Tauragės skyrius jai suteikė „Rajono metų bibliotekininkės“ vardą, 2004 m. ji apdovanota Kultūros ministerijos ir Lietuvos bibliotekininkų draugijos „Metų bibliotekininko“ paskatinamąja J.Remeikos premija.

Naujos A.R.Pelekaitės knygos sutiktuvėse dalyvaus pati autorė, klaipėdiečiai literatūrologas Marijus Šidlauskas, leidėja Renata Būdvytienė, aktorė Regina Arbačiauskaitė, kanklėmis gros Karolina Mickutė.

Knygos pristatymas - lapkričio 9 d. 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos konferencijų salėje (Herkaus Manto g. 25).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių