A. Bialobžeskis suvokė kraupią tiesą: smurtas Lietuvoje yra populiarus

Naujame seriale „Pamiršk mane“  televizijos laidų vedėją Danielių vaidinantis aktorius Andrius Bialobžeskis prisipažino, jog šis vaidmuo jį privertė susimąstyti.

„Danielius – spalvingas personažas. Jį įdomu vaidinti dėl perspektyvos – sekti, kas į ką išvirs. Be to, profesiniu požiūriu ieškoti motyvų, kodėl šis veikėjas elgiasi vienaip ar kitaip. Paprastai drastiškai besielgiantys žmonės patys turi daug silpnybių, – sako A. Bialobžeskis. – Personažas šlykštus, tai – antiherojus. Bet jis atsiranda tokiu laiku, kai visuomenė pradeda kovą su smurtu šeimose. Tai – svarbi tema.“

Aktorius neslepia, kad su režisieriumi diskutavo apie galimybę išvengti mojavimo kumščiais. Juoba, kad pats tikrovėje nėra pakėlęs rankos prieš moterį. „Netgi nepamenu, ar prieš vyrą kada nors esu ją pakėlęs“, – sako A. Bialobžeskis.

Vis dėlto kontraversiškas Danieliaus vaidmuo aktoriui padėjo suvokti sukrečiančią tiesą: smurtas neaplenkia net ir jam gerai pažįstamų šeimų. „Pasiklausinėjau aplinkui, kur šiaip jau negalėtų taip būti, ir, pasirodo, – vyksta! Į galvą nebūtų atėję, kad šitokie reiškiniai tokie populiarūs“, – stebisi aktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių