Belgų didžėjus pasiekė radijo maratono rekordą

Kone kliedėdamas ir alpdamas vienas belgų radijo didžėjus pasiekė naują ilgiausio radijo šou pasaulyje rekordą - jis laidą vedė aštuonias dienas ir septynias naktis.

„Jausmas puikus, bet dabar galiu galvoti tik apie vieną dalyką - miegą, miegą, miegą“, - vėlai pirmadienį pasibaigus jo 185 valandų laidai radijo stotyje MNM sakė Peteris Van de Veire.

40-metis P.Van de Veire šį rekordą sumanė norėdamas pademonstruoti paramą studentams, kalantiems egzaminų medžiagą. Į jaunimo auditoriją orientuota MNM vykdė tiesiogines transliacijas ir galiausiai atsakinėjo į klausimus dėl lotyniškų veiksmažodžių ir mokslo dalykų.

Tarp Robbie Williamso ir Eurovizijos nugalėtojos Loreen dainų P.Van de Veire ir jo komanda atšventė rekordinę 184 valandų ribą, bet paskui paskelbė, kad laikysis dar vieną valandą.

„Tačiau dar vienos nakties nebudėsiu, tiesiog ne“, - pasakė jis klausytojams.

MNM paprašė Guinnesso pasaulio rekordų knygos patvirtinti jo pasiekimą, kuris baigėsi „The Clash“ daina „Should I Stay or Should I Go“.

Paskutinę valandą ankstesnis rekordininkas, italas Stefano Venneri tiesioginiame eteryje pasveikino P.Van de Veire. S.Venneri 2009 metų gegužę buvo ištvėręs 183 valandas.

Taisyklės buvo išties griežtos. P.Van de Veire kas valandą buvo leidžiama ilsėtis penkias minutes, per kurias reikėdavo spėti ir apsilankyti tualete, tačiau jam taip pat buvo leidžiama kaupti minutes. Jam nebuvo leista turėti kolegos vedėjo, joks laidos svečias negalėjo kalbėti ilgiau nei minutę ir jokia daina negalėjo trukti ilgiau nei šešias minutes.

Belgas prieš savo maratoną liovėsi gėręs kavą, o laidos metu išgėrė tik vieną puodelį ir du butelius kolos, tačiau kasdien išgerdavo kofeino tabletę.


Šiame straipsnyje: djmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių