Beethoveno partitūra Paryžiuje parduota už beveik 253 tūkst. eurų

Niekur neskelbtas Ludwigo van Beethoveno (Liudviko van Bethoveno) rankraštis iš velionio bankininko Andre Meyerio (Andrė Mejerio) kolekcijos aukcione Paryžiuje buvo parduotas už 252 750 eurų (873 tūkst. litų).

Arnoldo Schoenbergo (Arnoldo Šėnbergo) pasirašytas rankraštis styginių kvartetui buvo nupirktas už beveik tokią pačią sumą - už 240 750 eurų. Tai rekordas šiam 1951 metais mirusiam austrų kompozitoriui, nurodo aukcionas „Sotheby's“.

Kitą pasaulio rekordą pasiekė 228 750 eurų suma už Johanno Sebastiano Bacho (Johano Sebastiano Bacho) šešių partitų klavišiniams partitūros pirmąjį leidimą.

Už daugybę rankraščių, spaudinių ir meno kūrinių iš daugiau kaip 50 metų kauptos A.Meyerio kolekcijos, kurioje buvo „svarbiausia Europos muzikinių spaudinių kolekcija“, iš viso buvo gauta 3,3 mln. eurų, nurodė „Sotheby's“.

L.van Beethoveno pratimus ir juodraščius, už kuriuos buvo gauta maždaug 100-150 tūkst. eurų, pirmasis aukcione po kompozitoriaus mirties 1827-aisiais nupirko kolekcininkas Aloysas Fuchsas (Aloizas Fuchsas).

Vėliau jie buvo atiduoti lenkų kompozitoriui Fryderykui Chopinui (Friderikui Šopenui).


Šiame straipsnyje: Beethovenaspartitūramuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių