Beata Nicholson: labai norėčiau auginti vištas

Šį vakarą nauju laiku – 19.10 val. – prie televizorių ekranų TV3 žiūrovus subursiančios kulinarinių atradimų laidos „Beatos virtuvė“ autorė Beata Nicholson sako: „Jei grybavimas būtų olimpinė sporto šaka, lietuviai joje neabejotinai užimtų prizines vietas bet kokiomis oro sąlygomis!“ – sako entuziastingai nusiteikusi Beata ir kviečia šį vakarą įsijungti specialiai grybams skirtą laidos „Beatos virtuvė“ seriją.

Paklausta, kokie pačios vedėjos „santykiai su grybais“, B. Nicholson šmaikštauja: „Kuo man daugiau metų, tuo labiau noriu į mišką. Tikrai, nejuokauju! Neseniai pagalvojau, kad labai norėčiau auginti vištas. Tikiuosi, kad vieną gražią dieną ši svajonė išsipildys! O jei apie grybavimą, – tai grybautoja iš manęs visai nekokia“, – prisipažįsta šypsodamasi Beata ir paaiškina, kad vaikystėje ne sykį su mama grybaudama Varėnos miškuose grybų surasdavusi mažiau už kitus.

„Beatos virtuvėje“ šį vakarą lankysis mikologas Jonas Kasparavičius – vienas labiausiai apie grybus nusimanančių žmonių Lietuvoje. Jis atskleis įdomų faktą – pasirodo, lietuviai tikrų tikriausi drąsuoliai, mat visur kitur Europoje žmonės grybauja mažiau, baimindamiesi nuodingų grybų.

„Laidą turėtų įsijungti visi išprotėję grybautojai mėgėjai – mano laidos svečias ne tik papasakos, bet ir pademonstruos, kaip atskirti nuodingus grybus, o patį pavojingiausią – žalsvąją musmirę, apžiūrėsime ir ištyrinėsime iš visų pusių!“ –  „Beatos virtuvę“ kviečia įsijungti jos autorė ir priduria, kad lentelę, ant kurios gulėjo žalsvoji, kartu su kūrybine grupe paskui šveiste šveitė... Kokiu grybų patiekalu Beata nustebins laidos svečią – patyrusį grybautoją ir mikologą J. Kasparavičių?

„Beatos virtuvėje“ apsilankiusi žurnalistė Liepa Rimkevičienė priblokš laidos vedėją savo pasakojimais. „Liepa nuo pat mažens miške jaučiasi geriausiai. Ji tikra laumė – visus miškus pas močiutę išbraidžiojusi. Jos pasakojimų klausiausi išsižiojusi!“ – sakys draugės patirtimi negalėdama atsistebėti Beata.

Net keturi patiekalai iš grybų – grybų sriuba, vištienos ir voveraičių troškinys, baravykų karpačio ir nepakartojamas delikatesas – pakepti grybai su sviestu ir česnaku, užtepti ant skrebučio – bus patiekti jau šį vakarą. „Grybai, be abejonės, yra delikatesas. Oi, jei tik grybai prabiltų, – kiek papasakotų. Grybai – šventas dalykas, juos reikia gerbti ir mylėti, ir nieko už juos nėra skaniau...“ – aiškina ir grybų paslaptis išsiaiškinti jau šį antradienio vakarą.


Šiame straipsnyje: Beata NicholsonBeatos virtuvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vištukas

Vištukas portretas
Tai pati simpatiškiausia ir protingiausia moteris visoje Lietuvoje

aha

aha portretas
minksta parsinskiene. Voveraiciu padaze.

tomas

tomas portretas
kad ji pati vista...
VISI KOMENTARAI 6
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Klausk
    specialisto
  • Diskusijos
  • Orai
  • TV
    programa
  • Pažintys
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Naujienlaiskis
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter

Galerijos

Daugiau straipsnių