Baroti galerijoje – tapytojo Arvydo Karvelio „Pageidavimų koncertas“

Penktadienį klaipėdietis dailininkas Arvydas Karvelis (g. 1965) uostamiesčio Baroti galerijoje pristatys savo tapybos parodą „Pageidavimų koncertas“.

Kaip aiškino galerijos direktorė Andželika Baroti, paroda suformuota iš draugų mėgstamų savitos šio dailininko stilistikos kūrinių – naujausių darbų ir ankstesnių metų kūrybos.

Gal todėl pats autorius ir vadina ją „pageidavimų koncertu“.

Juolab kad parodos atidarymas sutampa su „Karvelinėmis“ – tapytojo gimtadieniu, pagal tradiciją linksmai švenčiamu Klaipėdos bohemos.

A.Karvelis 1983–1990  m. studijavo grafinį dizainą Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos vizualinio dizaino katedroje, 1989  m. pradėjo dalyvauti parodose. Buvo „Doooooris“ – neoficialiai 1989–1995 m. Klaipėdoje veikusios menininkų grupės – narys. Nuo 1995 m. – Lietuvos dailininkų sąjungos narys, nuo 1997 m. – Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungos narys.

Dalyvavo grupių „Doooooris“ ir „Prarastoji karta“ parodose, autorines savo darbų – tapybos ir asambliažų – parodas surengė Klaipėdoje, Vilniuje, Panevėžyje, vėliau – Danijoje, kur gyveno ir dirbo daugiau nei 10 metų, taip pat Vokietijoje. Pragyventi iš kūrybos svetur jam nepavyko... Lietuvoje irgi ne pyragai... „Bet čia aš – namie“, – sako dailininkas, kuriam teko ir akmenį kalti, ir asambliažus kurti, ne tik tapyti, nors tai daryti jis mėgsta labiausiai, Klaipėdos dailės padangėje išsiskirdamas savitu braižu ir mąstymu.

Taigi vernisažas ir autoriaus gimtadienis – rugpjūčio 10 d. 18 val. A.Karvelio tapyba Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1) bus eksponuojama iki rugpjūčio 29-osios. Lankymas – nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irina Narmontiene

Irina Narmontiene portretas
Svetymsalija givenymas nieko dar neislepyno.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių