Baroti galerijoje – N.Žukauskaitės „Sulaikytos nuotaikos“

Uostamiesčio Baroti galerijoje klaipėdiečiams pristatytos grafikės Neringos Žukauskaitės „Sulaikytos nuotaikos“.

Parodoje eksponuojami naujausi menininkės darbai – piešiniai ant drobes, medžio ir lino raižiniai ant drobės ir popieriaus, monotipijos.

„Monotipijos technika diktuoja linijos lengvumą – piešinio atspaudas kuriamas vienu prisilietimu, taisyti, koreguoti nebeįmanoma. Kas atsitinka, tas ir būna“, – šypsojosi parodos autorė, kalbėdama apie savo kūrybos virtuvę.

Sukurtas monotipijas N.Žukauskaitė derina su paprasto pieštuko piešiniu, kuris virsta švelniais nėriniais, rūku ar debesimis, ir tai paveikslams suteikia dar vieną dimensiją – prasideda savotiškas linijų ir spalvinių dėmių dialogas.

„Švelnu, trapu, jauku“, – tokios mintys sukasi galvoje žvelgiant į dailininkės sukurtus darbus, kuriuose „gyvena“ keisti žmogeliukai. Juos autorė vadina „būseniukais“. Pasakodama, kaip atsirado toks motyvas, virtęs jos kūrybos skiriamuoju bruožu, dailininkė prisiminė, kad dar būdama Vilniaus dailės akademijos studentė dalyvavo plenere Danijoje, kur pirmą kartą ir gimė tokios žmonių figūrėlės – kaip įvairiausių būsenų, nuotaikų atspindžiai. Jos „Minčių“ ciklo herojai svajoja, šypsosi, droviai laikosi už rankų ar susimąstę stebi aplinką... Būdami nebylūs ir kiek baikštūs tie „būseniukai“ vis dėlto švelniai provokuoja žiūrovą leistis į vidinę susimąstymo kelionę, darsyk pasvarstyti apie kiekvienam svarbius dalykus.

N.Žukauskaitė – Lietuvos dailininkų sąjungos narė, surengė personalinių parodų Lietuvoje, Norvegijoje, Danijoje, Švedijoje ir JAV, dalyvavo daugiau nei 70 bendrų meno projektų Lietuvoje ir užsienyje.

Klaipėdos. Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1) savo „Sulaikytomis nuotaikomis“ N.Žukauskaitė dalysis iki spalio 28-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių