„Baroko duetas“ debiutuos Klaipėdoje

Pirmajame neseniai susibūrusio „Baroko dueto“ koncerte Klaipėdoje artimiausią šeštadienį skambės gavėniai skirta senoji muzika.

Kovo 13-ąją 19 val. koncertu „Cantio sacrum“ Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčioje savo koncertinę veiklą pradės naujas duetas - mecosopranai Saulė Šerytė ir Renata Dubinskaitė. Jų „Baroko duetui“ atliekant XVII a. sakralinę muziką talkins vargonininkė Audra Telksnytė ir fleitininkas Tomas Kastravickas. Koncertui jie paruošė kompozitorių G.Legrenzi'o, A.Scarlatti'o, G.Pergolesi'o ir J.S.Bacho sakralines arijas bei duetus iš kantatų, Kristaus pasijų, Marijai skirtų vokalinių ciklų.

Naujasis „Baroko duetas“ siekia dalytis su klausytojais savo meile senajai baroko muzikai. Dainininkė S.Šerytė, pradėjusi studijas Lietuvos muzikos akademijoje, vėliau devynerius metus gyveno Austrijoje, Grace, kur toliau studijavo vokalą, tobulinosi tarptautiniuose meistriškumo kursuose ir dainavo senosios bei šiuolaikinės operos pastatymuose, festivaliuose, koncertuose. Draugystė ir senosios muzikos pomėgis suvedė ją su R.Dubinskaite, kuri tik visai neseniai debiutavo muzikos scenoje kaip „Triumfo arkos - 2009” dalyvė, o dabar toliau privačiai mokosi dainavimo ir aistringai domisi senosios muzikos lobynais. Dainininkės tiki, kad dainuojant kartu dar ryškiau išsiskleidžia muzikos grožis, o jų meilė atliekamiems kūriniams tampa dvigubai stipresne, todėl lengviau pasieks žiūrovų širdis.

„Baroko duetas“ ruošiasi ir kitiems koncertams - repetuoja programą „Baroko kelionė“, kurioje bus pristatyti gražiausi duetai ir arijos iš stilistiškai skirtingos italų, vokiečių, prancūzų ir anglų baroko muzikos palikimo. Abi dainininkės taip pat rengia vien italų baroko muzikai skirtą programą, kurią atliks su senosios instrumentinės muzikos ansambliu „Affectus“. „Baroko dueto“ ateities planuose -  visas ciklas koncertų ne tik didžiųjų Lietuvos miestų, bet ir mažesnių miestelių koncertų salėse bei bažnyčiose. Juose Saulė ir Renata dainuos baroko muzikos genijų J.S.Bacho, G.F.Handelio, A.Vivaldi'o, H.Purcello ir kitų tos epochos kompozitorių kūrinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių