Bagažo netekusiems būtiniausi – marškinėliai

Praradus bagažą užsienyje lietuviams labiausiai reikalingi marškinėliai, batai ir apatinis trikotažas.

Būtiniausių pirkinių sąraše taip pat nepamirštami apsauginis kremas nuo saulės, šortai, glaudės arba maudymosi kostiumėliai ir kelnės. Šiek tiek rečiau įsigyjama dantų pastos, dantų šepetėlių, kojinių, sijonų, paplūdimio šlepečių, kosmetikos, avalynės priežiūros priemonių.

Tai paaiškėjo išanalizavus draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ statistiką, kurioje pateikiami duomenys, ką pirmiausia lietuviai perka, kai išvykus į užsienį vėluoja jų bagažas. Išlaidos pirktiems daiktams kompensuojamos tik kelionių draudimo klientams, papildomai pasirinkusiems bagažo draudimo apsaugą.

Draudimo bendrovės Krovinių, technikos ir garantijų draudimo skyriaus vadovas Darius Bivainis teigia, kad bagažo vėlavimas nors ir nėra masiškas reiškinys, tačiau sukelia itin daug nepatogumų, todėl keliautojų tarpe ši kelionių draudimo rūšis sparčiai populiarėja – birželio mėnesį šio draudimo apimtys išaugo daugiau nei dvigubai. Jis taip pat pastebi, kad tarp keliautojų sparčiai populiarėja ir nesenai pradėtas siūlyti nešiojamų kompiuterių draudimas.

Nustatyta, kad ilgiausiai klientui savo bagažo yra tekę laukti du mėnesius ir šiuo atveju draudimo bendrovė jau buvo atlyginusi bagažo praradimo nuostolius. Taip pat neretai pasitaiko atvejų, kuomet būna apgadinamas lagaminas – nutraukiama rankena, nulaužiamas ratukas, suplėšomas arba sulaužomas neremontuotinai visas bagažas. Lagaminas dažniausiai sugadinamas kelionės bagažo pakrovimo ir iškrovimo metu. Vertinant bagažo pradingimo skaičių, tokių atvejų pasitaiko rečiau, tačiau patiriami nuostoliai būna ženkliai didesni. Pavyzdžiui, neseniai už dingusį bagažą klientui išmokėta 3,5 tūkst. litų.

Keliautojams, pasirinkusiems bagažo draudimą, atlyginamos ne tik dėl bagažo vėlavimo patiriamos būtinosios išlaidos ar nuostoliai, kilę praradus atiduotą saugoti bagažą. Draudimo apsauga taip pat galioja tais atvejais, kuomet bagažas pavagiamas iš pastatyto ir užrakinto automobilio, jis dingsta arba yra apgadinamas avarijos, nelaimingo atsitikimo metu, taip pat jeigu bagažas buvo apgadintas dėl gaisro ar kitų gamtinių jėgų poveikio. Bagažą galima apsidrausti 500 – 1000 eurų draudimo suma. Tokio draudimo kaina – nuo 16 litų.


Šiame straipsnyje: kelionėbagažasvasara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių