B. Nicholson kviečia dažniau pabūti vegetarais

Garsi kulinarė ir televizijos laidų vedėja Beata Nicholson kviečia priimti Paulo McCartney pasiūlymą ir bent pirmadieniais tapti vegetarais.

„Pastarąjį kartą atostogaudama Amerikoje, perskaičiau labai įdomią knygą apie tai, kaip mūsų valgymo įpročiai tiesiogiai atsiliepia pasaulio gerovei. Žinoma, iš „raisto bobutės“ per dieną neišaugs „eko karys“, tačiau kiekvienas mūsų galėtų prisijaukinti pirmadienių be mėsos iniciatyvą, kurią iškėlė garsusis muzikantas Paulas McCartney su savo dukra – dabar jau tokia pat garsia kaip tėvas – dizainere Stella McCartney. Man labai patinka ši idėja, todėl stengiuosi jos lakytis – jei ne pirmadienį, tai kurią kitą savaitės dieną. Apskritai dvi ar tris dienas per savaitę tikrai galima ištverti be mėsos“, – mano Beata Nicholson, TV3 žiūrovus jau rytoj, šeštadienį, 17.40 val. kviesdama įsijungti kulinarinę laidą „Beatos virtuvė“, kurios tema – vegetariški patiekalai.

„Vakar vakarienei kaip tik valgiau kalafijorą. Tai viena mano mėgstamiausių daržovių. Supjausčiau, apviriau, nuvarvinau, pakepinau keptuvėje su sviestu ir prieskoniais – štai ir fantastiška vakarienė! Aišku, vaikai žiūrėjo keistai, klausė: „Mama ką tu čia valgai?“ Jie kirto spagečius su bolonės padažu“, – pasakoja B. Nicholson.

Šeštadienio laidoje – nė trupinėlio mėsos. Beatos svečias – jau dešimtmetį mėsos nevalganti, tradicinės Indijos medicinos ajurvedos taisyklėmis virtuvėje besivadovaujanti Eglė Kauneckienė. „Su Egle buvome iš matymo pažįstamos, o vieną kartą, atsitiktinai sėdėdamos greta lėktuve Londonas–Vilnius, visą kelią, beveik tris valandas, be paliovos kalbėjomės“, – prisimena TV3 laidos vedėja.

„Pasirodo, daugelį dalykų, kuriuos rekomenduoja ajurveda, aš darau instinktyviai ir natūraliai. Man labai patinka vienas ajurvedos patarimas – ruošiamą valgį jausti ir paragauti tik tada, kai viskas jau paruošta. Juk man dažnai būna taip: gaminu, gaminu, ragauju, ragauju, ypač kai ruošiu vakarienę iš mokyklos parskubėjusiems vaikams. Tuomet visada prisimenu Eglės patarimus ir imu kontroliuoti save“, – išduoda Beata.

Šį šeštadienį TV3 žiūrovai išgirs ne vieną įdomų faktą apie vegetarišką mitybą. Beata ir Eglė ruoš netikėtą naują valgį – kiaušinienę... be kiaušinių! Šio produkto nevartojanti Eglės šeima jau seniai žino, kokia nepaprastai skani tokia „kiaušinienė“.

Taip pat laidoje – blyneliai su daržovėmis ir vegetariška lazanija su moliūgu, kurią dievina net vaikai.


Šiame straipsnyje: Beata Nicholsonvegetarizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių