B. Affleckas gavo Amerikos režisierių gildijos apdovanojimą

Likus trims savaitėms iki nekantriai laukiamų „Oskarų“, amerikiečių aktorius ir režisierius Benas Affleckas gavo dar vieną svarbų apdovanojimą už savo trilerį apie amerikiečių įkaitų vadavimą Irane „Operacija “Argo" (Argo).

„Mano gyvenime buvo laikas, kai buvau tikrai nusiminęs, tikrai sutrikęs, nežinojau, kas bus, ir pamaniau: “Turėčiau būti režisierius!„. Taip ir padariau, ir dirbau labai sunkiai“, - šeštadienį vakare, atsiimdamas Amerikos režisierių gildijos (DGA) apdovanojimą už režisūrinius pasiekimus vaidybiniame kine sakė B.Affleckas.

„Tikrai sunkiai dirbau bandydamas tapti geriausiu režisieriumi, koks tik galiu būti, - sakė B.Affleckas. - Nemanau, kad tai daro mane tikru režisieriumi, bet manau, reiškia, kad esu pakeliui“.

Apdovanojimą 40 metų B.Affleckui įteikė praėjusių metų laureatas, prancūzų režisierius Michelis Hazanavicius, kurio filmas „Artistas“ (The Artist) buvo apdovanotas ir penkiais „Oskarais“.

B.Affleckas tapo tik trečiu žmogumi nuo 1948 metų, gavusiu DGA apdovanojimą ir neturinčiu „Oskaro“ nominacijos.

Šeštadienį įteiktas DGA apdovanojimas už „Operaciją “Argo„ normalio0mis aplinkybėmis padarytų B.Afflecką favoritu varžybose dėl geriausio režisieriaus “Oskaro„, nes DGA laureatas beveik visada gauna ir atitinkamos kategorijos “Oskarą". Šiemetiniai Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai bus išdalyti vasario 24 dieną.

Tačiau B.Affleckas netikėtai nebuvo nominuotas garbingiausių kino apdovanojimų režisieriaus kategorijoje - kaip ir keli kiti favoritai, tarp kurių yra dėl DGA su juo kovoję „Taikinio #1“ (Zero Dark Thirty) režisierė Kathryn Bigelow (Ketrin Bigelou) ir „Vargdienius“ (Les Miserables) režisavęs Tomas Hooperis (Tomas Huperis).

Vis dėlto B.Afflecko nesėkmė dėl „Oskarų“ ne tik kad nepakenkė „Operacijai “Argo„, bet galbūt net pelnė jai papildomų simpatijų kaip patyrusiai neteisybę. Šis filmas po “Oskarų„ nominacijų paskelbimo dominavo per kitų apdovanojimų įteikimus - “Kritikų pasirinkimo„ ir “Auksinių gaublių" ceremonijas.

Tarp kitų DGA laureatų yra Lena Dunham (Lina Danam), kurianti komišką televizijos serialą „Merginos“ (Girls) ir Malikas Bendjelloulas (Malikas Bendželulas), pastatęs daugiausiai sezono apdovanojimų gavusią dokumentinę juostą „Ieškant “Cukraus žmogaus" (Searching for Sugarman).

DGA taip pat pagerbė Jay Roachą (Džėjų Roučą) už jo televizijos filmą „Žaidimo pakeitimas“ (Game Change), kuris jau gavo „Emmy“ ir „Auksinį gaublį“ už puikų ultrakonservatyvių respublikonų kandidatės į viceprezidentus 2008-ųjų rinkimuose Sarah Palin (Saros Peilin) portretą. Filmo veikėją įkūnijo aktorė Julianne Moore (Džulian Mur).

Milošas Formanas, kuris yra gavęs DGA apdovanojimus ir „Oskarus“ už „Skrydį virš gegutės lizdo“ (One Flew Over the Cuckoo's Nest) ir „Amadėjų“ (Amadeus), šeštadienį gavo apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus. M.Formano, kuris serga ir negalėjo dalyvauti iškilmėse, sveikinimui vadovavo gildijos prezidentas Tayloras Hackfordas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių