„Ąžuoliuko” choras išvyksta gastrolių po Lenkiją

Neseniai 50–ąjį jubiliejų atšventęs ir į rekordinę 5375–ąją repeticiją susirinkęs „Ąžuoliuko” choras sulaukė garbingo kvietimo lapkričio 17–21 dienomis dalyvauti Poznanėje vyksiančiame „9th International Festival of Boys Choirs“ festivalyje, kuriame kartu su chorais iš Lenkijos ir Didžiosios Britanijos atliks W. A. Mocarto „Didžiąsias mišias C–moll”.

Ilgamečio „Ąžuoliuko” meno vadovo kompozitoriaus profesoriaus Vytauto Miškinio teigimu, tai yra itin sudėtingas ir didelių pastangų reikalaujantis kūrinys, kurį gerai padainuoti pavyksta nedaugeliui net suagusiųjų kolektyvų. Todėl kvietimas atlikti mišias yra tuo pačiu ir įvertinimas, ir didžiulis įpareigojimas.

„Kelis pastaruosius mėnesius repetuodavome keturis penkis kartus per savaitę, todėl noriu tikėti, kad garbingai priėmę šį iššūkį, sudainuosime gerai.” – kalbėjo maestro ir pridūrė, jog gastrolėms į kaimyninę šalį turėjo paruošti ne tik sudėtingą kūrinį, tačiau ir atskirą „Ąžuoliuko“ chorinę programą.

„Be pasirodymo festivalyje, turėsime kelis solinius koncertus, kuriuose kaimyninei publikai pristatysime savo muziką ir, tikiuosi, parodysime tikrąjį „Ąžuoliuko” veidą”, – teigė V.Miškinis. Beje, F. Chopin muzikos akademijoje maestro praves meistriškumo pamokas.

Soliniuose koncertuose giliausias tradicijas puoselėjantis Lietuvos choras giedos ne tik klasikais tapusių W. A. Mocarto, A. Vivaldžio, F. Šuberto ar G. F. Hendelio, bet ir Lietuvos kompozitorių (J. Tallat-Kelpšos, V. Miškinio, J.Gudavičiaus, V.Augustino, J.Budriūno, V.Kernagio, T.Leiburo) kūrinius.

Lietuvoje „Ąžuoliuką“ chorinės muzikos mylėtojai galės išgirsti gruodžio 1 dieną Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje. O gruodžio 7 dieną Šv. Jonų bažnyčioje specialią programą atliks „Ąžuoliuko“ vyrų choras.


Šiame straipsnyje: ĄžuoliukasVytautas Miškinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių