A.Weigel savo darbus pristatė Berlyne

Rytoj Lietuvos ambasadoje Vokietijoje bus atidaryta Berlyne gyvenančios ir kuriančios lietuvių menininkės Almyros Weigel tekstilės, fotografijos ir instaliacijų paroda „Kelyje“.

Almyra Weigel, kuri yra gerai Lietuvoje žinoma menininkė, yra surengusi ne vieną personalinę ir dalyvavusi eilėje grupinių parodų Lietuvoje ir už jos ribų. Jos tekstilės darbai pakeri savo atvirumu ir jiems būdingu eksperimentiškumu ir ilgam išlieka atmintyje. Menininkė kuria naudodama netradicines medijas – laidus, klijus, kuriuos ji jautriai jungia su popieriumi, siūlais ir piešiniu, tarsi ausdama, tarsi liedama mįslingas formas, užuominas į paslaptingus klodus savo šešėliuose slepiančias figūras.

Kaip sako menininkė: „Ši paroda žymi vieną mano kūrybinio kelio atkarpą. 11 metų gyvenu Berlyne. Kelyje dažnai tenka būti – važinėjant į Lietuvą ir grįžinėjant atgal. Bet savo parodą pavadinau „Kelyje“, mąstydama apie savo kūrybinio kelio raidą. Tarsi sustoju savo kūrybos kelyje ir apsižvalgau. Matau nueitą atkarpą, pažymėtą „Prijuosčių“ tema, žvelgiu pirmyn, - matau naują kryptį. Matau naują projektą - norisi viską „įpakuoti“- siūlais, plastikine plėvele, kitomis medžiagomis- slėpti viską ką randu ir turiu. Norisi kalbėti apie materialių daiktų perteklių mūsų visuomenėje ir turimų vertybių nugrimzdimą užmarštin. Kurdama „Prijuostes“ ištobulinau savo karštų klijų techniką. Šis laikotarpis man buvo labai įdomus tiek idėjine, tiek technologine prasme. Projektas  buvo mielai sutiktas žiūrovų, pelnė apdovanojimus ir išsiliejo į kitų menų, pvz.: teatro lauką. Su modernaus šokio teatru “Aura” Kaune kurėme bendrą spektaklį. Prijuostės tarsi ir toliau vejasi mane mano kūrybinio kelio trasoje, smagu jas prisiminti, bet turiu eiti pirmyn.“


Šiame straipsnyje: kultūraparodatekstilė

NAUJAUSI KOMENTARAI

GERBEJAS

 GERBEJAS portretas
labai lauksim parodos Kaune SAUNUOLE
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių