A.Večerskis įdarbintas Nacionalinio dramos teatro aktoriumi

Prieštaringai vertinamas buvęs Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) generalinis direktorius Adolfas Večerskis įdarbintas šio teatro aktoriumi.

LNDT laikinai vadovaujantis generalinio direktoriaus pavaduotojas Jonas Korenka BNS sakė A.Večerskį paskyręs į laisvą aktoriaus vietą. Buvęs teatro vadovas aktoriumi dirba nuo antradienio.

"Jis spalio 25 dieną (...) padavė man pareiškimą priimti į aktorius. Kadangi jis yra aktorius, ir buvo laisvas etatas, jis buvo priimtas į aktorius. Koeficientas vidutinis - 13", - BNS sakė J.Korenka.

Laikinasis teatro vadovas apie nuo 2005 metų LNDT vadovavusio A.Večerskio įdarbinimą aktoriumi teigia ketvirtadienį pranešęs kultūros ministrui Arūnui Gelūnui.

"Lygiai prieš penkerius metus aš priėmiau šitaip buvusį generalinį direktorių Vytautą Rumšą į laisvą vietą, ir taip pasielgiau ir dabar", - sakė jis.

Tą pačią dieną, kai A.Večerskis buvo priimtas į aktorius, naujo LNDT vadovo konkursą laimėjo Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro vadovas Martynas Budraitis.

Šiuo metu dar nesibaigė trijų darbo dienų terminas, per kurį konkurso rezultatai gali būti apskųsti. Jei skundo nebus, M.Budraitis bus paskelbtas nauju teatro generaliniu direktoriumi.

Konkurso rezultatus skųsti žadėjo A.Večerskis.

Jis sulaukė menininkų ir kultūros veikėjų kritikos dėl savo prieštaringų pasisakymų bei dėl to, kad LNDT, turinčiame aukščiausiu meniniu lygiu pristatyti nacionalinės kūrybos laimėjimus, pastaraisiais metais diegiamas "komercinio pobūdžio privataus teatro modelis".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių