Aukcione bus parduodamas A.Warholo sukurtas aktorės B.Bardot portretas

Popmeno grando Andy Warholo sukurtas kino žvaigždės Brigitte Bardot portretas bus parduodamas aukcione kartu su kitais jos velionio vyro kolekcijoje saugotais kūriniais, tikintis už jį gauti iki 6,4 mln. JAV dolerių (16,9 mln. litų).

Šilkografijos technika sukurtas portretas buvo užsakytas Gunterio Sachso 1974 metais, praėjus penkeriems metams po to, kai jis išsiskyrė su šia prancūze gražuole.

Tikimasi, kad B.Bardot portretas taps pagrindiniu akcentu per aukcioną, kuriame bus išparduodami šio vokiečio pleibojaus sukaupti paveikslai.

Aukcione bus parduodama beveik 300 kūrinių, įskaitant G.Sachso padarytas fotografijas ir Roy Lichtensteino, Salvadoro Dali bei Rene Magritte paveikslus.

Ekspertai prognozuoja, kad už visą kolekciją, kurią parduoda G.Sachso našlė Mirja Larsson, gali būti sumokėta daugiau nei 32 mln. dolerių (84,3 mln. litų).

Aukcionų namų „Sotheby's“ direktorė Cheyenne Westphal sakė: „Ši nuostabi kolekcija... išties įkūnija Gunterio Sachso gyvenimo 7-ame ir 8-ame dešimtmetyje esmę ir atskleidžia jo menkai žinomą pusę - kad jis buvo vienas iš įžvalgiausių ir įtakingiausių XX amžiaus kolekcininkų. (Šie kūriniai) yra viena iš labiausiai trokštamų vienam savininkui priklausiusių kolekcijų, kada nors pasiūlytų rinkoje.“

Aukcionas, kuris vyks Londone gegužės 22-23 dienomis, bus surengtas praėjus metams po to, kai G.Sachsas nusišovė, palikęs atsisveikinimo laišką, kuriame nurodė nenorintis gyventi su „beviltiška liga A“ - veikiausiai Alzheimerio liga.


Šiame straipsnyje: Brigitte BardotAndy Warholas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių