Atvirose studijose Nidos meno kolonijoje – daugiau nei 50 kūrėjų

Vilniaus dailės akademijos (VDA) Nidos meno kolonijoje ketvirtadienį visiems bus atviros menininkų ir studentų studijos.

Jose nuo 15 iki 21 val. savo kūrinius rodys menininkai-rezidentai Eva-Fiore Kovacovsky (Nyderlandai / Šveicarija), Irma Stanaitytė (Lietuva), Kazuko Kizawa (Japonija), Kyle Riedel (JAV), Liddy Scheffknecht (Austrija) ir VDA Fotografijos ir medijos meno, Grafinio dizaino bei Tapybos katedrų studentai

Kaip pranešė Nidos meno kolonijos direktorius Vytautas Michelkevičius, atvirų menininkų ir studentų studijų programoje – Agnės Narušytės paskaita „Kinas, fotografija ir Nida” (15 val.), ekskursija po koloniją ir menininkų kūrinių pristatymai (16 val.), parodos ir pokalbiai menininkų studijose (16–21 val.).

VDA Nidos meno kolonijoje žiūrovai kviečiami susipažinti su Nidoje reziduojančių menininkų bei praktikas atliekančių studentų kūriniais. Visa kolonija taps gyva parodų, videoprojekcijų, pasirodymų ir diskusijų vieta. Šiuo metu kolonijoje nuo vieno iki trijų mėnesių reziduojantys menininkai pristatys savo darbus. Taip pat kolonijoje šiuo metu praktiką atlieka daugiau kaip 50 studentų iš VDA. Jie pristatys savo kūrinius tiek Neringos, tiek ir kita tematika.

Nidos meno kolonija yra naujas Vilniaus dailės akademijos padalinys, ištisus metus organizuojantis ir priimantis meno, kultūros bei edukacijos renginius. Kolonijoje veikia tarptautinė menininkų rezidencijų programa, kurioje menininkai, kuratoriai, tyrėjai, dizaineriai ir architektai dirba ir gyvena nuo vieno iki keturių mėnesių. Artimiausias rezidencijų paraiškų terminas – spalio 15 d., skirtas norintiems reziduoti Nidoje 2012-ųjų vasario–gegužės mėnesiais.

Visuomenei atvira VDA Nidos meno kolonija įsikūrusi Neringoje, Taikos g. 43.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių