„Atviras ratas“ į festivalį Klaipėdoje atveš „Brangiąją mokytoją“

Šeštą kartą uostamiesčio Žvejų rūmuose rengiamas respublikinis teatrų festivalis vaikams, jaunimui ir visai šeimai „Ledinė zylutė“ vasario 2-ąją prasidės vilniečių teatro laboratorijos „Atviras ratas“ spektakliu „Brangioji mokytoja“ (N-16).

Jau septintą sezoną vaidinantis režisieriaus Aido Giniočio išaugintas kolektyvas tapo iškiliu reiškiniu lietuviško teatro panoramoje. Du Auksinius scenos kryžius ir daugybę  įvairiausių apdovanojimų pelnęs teatras atvirai kalba apie save ir savo kartą.

Rusų dramaturgės L.Razumovskajos pjesė „Brangioji mokytoja“, sovietmečiu pastatyta Valstybiniame jaunimo teatre (režisierė Dalia Tamulevičiūtė), sukėlė sprogusios bombos įspūdį.

Ar šiurpoka mokyklinė istorija aktuali praėjus trims dešimtmečiams? Laikmečio dulkes dabar bando nupūsti režisierė Ieva Stundžytė.

„Brangioji mokytoja“ – tai skaudžiai aštrus ir pavojingu jaunystės maksimalizmu pulsuojantis spektaklis, nagrinėjantis opią jauno žmogaus bei jį supančio suaugusiųjų pasaulio santykių temą. Pasakojimo centre – mokinių psichologinio ir fizinio smurto prieš savo mokytoją istorija, išvystyta tiksliai bei įtaigiai, atskleidžianti esmines priežastis, motyvus, kurie paskatino ir vis dar skatina griebtis žiaurių, dažnai gerai apgalvotų priemonių, norint pasiekti savo tikslą.

Spektaklyje vaidina aktoriai Vesta Šumilovaitė, Gelminė Glemžaitė, Danas Kamarauskas, Jurgis Marčėnas ir Gabrielius Zapalskis.

Bilietai į festivalinį spektaklį „Brangioji mokytoja“ – po 20 Lt, juos jau galima įsigyti Žvejų rūmų ir TIKETA kasose.

Festivalio „Ledinė zylutė“ dienraštis – „Klaipėda“, informacinis rėmėjas – portalas  www.kl.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių