Atvažiuoja Afrikos cirkas

Vasarį pirmąkart Lietuvoje gastroliuos pasaulyje gerai žinomas afrikiečių cirkas „Mama Afrika“.

Savo nepaprastu šou vasario 18-22 dienomis „Mama Afrika“ žavės Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio žiūrovus. Tai spektaklis, kurį stebėti įdomu įvairaus amžiaus žmonėms, teigė afrikiečių cirko gastrolių Lietuvoje organizatorės VšĮ „Rexus“ projektų vadovė Kristina Kuklytė.

Afrikietiškas cirkas „Mama Afrika“ - tikra pasaulinės scenos legenda. „Mama Afrika“ - tai devynios šalys, dar daugiau religijų ir kalbų, susijungiančių scenoje draugiškam ir džiaugsmingam pasirodymui. Šiame originaliame cirke susirinko patys geriausi artistai iš įvairių Afrikos kampelių - Tanzanijos, Etiopijos, Kenijos, Sudano, Egipto ir Pietų Afrikos Respublikos. Jie scenoje demonstruoja ištisą kaleidoskopą unikalių nacionalinių kostiumų, o muzikos grupė „InAfrika“ iš Tanzanijos šou pripildo gyvai skambančių egzotiškų Afrikos ritmų.

Pastaraisiais metais afrikiečių cirkas su dideliu pasisekimu gastroliavo Europoje, pasirodė daugelyje didžiųjų Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos, Ispanijos ir kitų šalių miestų. Suskaičiuota, kad per 2008-2009 metų gastrolių turą šio cirko šou buvo parodytas 200 kartų, jo vaidinimus pamatė daugiau kaip 300 tūkst. žiūrovų. Po trumpos viešnagės Lietuvoje cirko trupė net trims mėnesiams iškeliaus į Australiją, kur surengs daugiau nei 70 spektaklių.

Lietuvoje „Mama Afrika“ pristatys naujausią programą - dviejų valandų žaižaruojantį spektaklį, kuriame susipins žongliravimas, akrobatika, numeriai ant lyno, palydimi gyvos muzikos, šokių ir spindintys spalvingais kostiumais.

Anot gastrolių organizatorių, „Mama Afrika“ - daugiau nei cirkas, tai pažintinė kelionė per džiaugsmo šalį, supažindinanti kitas tautas su Juodojo kontinento kultūra ir gyvenimo būdu.

„Šio cirko tikslas - ne tik pristatyti Afrikos kultūrą ir linksminti publiką išskirtine akrobatika ir muzika. „Mama Afrika“ daro daug daugiau - dalis pinigų, surinktų už bilietus, bus paaukoti Rudiger Nehbergs žmogaus teisių organizacijai TARGET. Tad prie šio kilnaus tikslo prisidės visi žiūrovai, ateisiantys pamatyti ir įvertinti Afrikos cirko meną“, - akcentavo K.Kuklytė, pridurdama, kad pateikus dokumentą vaikai iki trejų metų bus įleidžiami nemokamai.

Cirko „Mama Afrika“ pasirodymai Lietuvoje:

vasario 18 d. 18 val. - Šiauliuose, Šiaulių arenoje,

vasario 19 d. 18 val. - Panevėžyje, CIDO arenoje,

vasario 20 d. 18 val. - Kaune, Sporto Halėje,

vasario 21 d. 17 val. - Vilniuje, „Siemens“ arenoje,

vasario 22 d. 18 val. - Klaipėdoje, Žvejų rūmuose.

Bilietų kainos - nuo 24 iki 54 litų.

Bilietais jau prekiauja TIKETA.


Šiame straipsnyje: cirkasMama Afrika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių