Atsisveikindami vasarai bohemiečiai svajoja apie naujus spektaklius

Bohemiečiai prieš baigiamąjį sezono koncertą „Bohemiečių svajonės“ laužo galvas, kaip Kongresų rūmuose sutalpinti visus norinčius jame dalyvauti.

Toks gerbėjų, rėmėjų ir draugų palaikymas suteikė menininkams vilties, kad ateinantį sezoną jie galės pristatyti klausytojams naujų spektaklių.

Gegužės 16 d., sekmadienį, Kongresų rūmuose vyksiančio koncerto metu bohemiečiai ketina dalintis savo svajonėmis - jau įgyvendintomis ir dar laukiančiomis savo valandos ateinantį sezoną.

„Nors išgyvenome itin finansiškai sunkų sezoną, negalime nuleisti rankų, norime eiti pirmyn. O mūsų svajonių sparnus dar labiau kelia didžiulis rėmėjų ir klausytojų palaikymas. Tai rodo, kad esame reikalingi, todėl darysime viską, kad kitą sezoną galėtumėme toliau kurti drauge“, - sako režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Koncerto metu be jau girdėtų gražiausių arijų iš operų „Bohema“, „Užburtoji fleita“, miuziklo „Svynis Todas: demonas kirpėjas“, bus galima išgirsti ir ištraukų iš tų kūrinių, kuriuos bohemiečiai viliasi pastatyti ateityje. Tai arijos iš Piotro Čaikovskio operos „Eugenijus Oneginas“, Džiuzepės Verdžio „Makbetas“ ir „Don Karlas“ , Džiakomo Pučinio „Manon Lesko“. Gros Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas Gintaro Rinkevičiaus.

Anot D.Ibelhauptaitės, bohemiečių planuose - ir operos, kurios dar nebuvo statytos Lietuvos scenoje: Leošo Janačeko „Katia Kabanova“, Sergejaus Prokofjevo „Ugninis angelas“. O prieš Kalėdas į Kongresų rūmų salę turėtų sugrįžti Dž. Pučinio „Bohema“.

Koncerte „Bohemiečių svajonės“ klasikinės muzikos kūrinius keis ištraukos iš žymiausių Brodvėjaus miuziklų - „Vestsaido istorija“, „Kabaretas“, „Smuikininkas ant stogo“, taip pat tokių pop atlikėjų kaip Whitney Houston ar Elton John dainos. Veiks Juozo Statkevičiaus teatro kostiumų paroda.

Prie bohemiečių solistų prisijungs ir D. Ibelhauptaitės vyras - žymus britų aktorius Dexteris Flečeris. Jis kartu su Asmik Grigorian atliks dainą iš miuziklo „Kabaretas“. 

Bohemiečiai ant scenos ketina pasikviesti ir tuos savo kūrybinės grupės narius, kurie paprastai spektaklius stebi iš salės. Tai menininkų mecenatai ir draugai, be kurių, kaip tikina bohemiečiai, nė vienas spektaklis neišvystų dienos šviesos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių