Atsisakė vaidmens dėl svastikos tatuiruotės

Rusijos operos solistas Jevgenijus Nikitinas atsisakė pagrindinio vaidmens Richardo Wagnerio operoje „Skraidantis olandas“ – spektaklio premjera turėjo įvykti liepos 25 dieną Bayreutho festivalyje (Vokietija).

J. Nikitino atsisakymo vaidinti priežastimi tapo programa „Aspekte“ Vokietijos televizijos kanale ZDF.

Praėjusį penktadienį joje buvo parodytas siužetas apie J. Nikitiną, kuriame buvo papasakota ir apie tai, kad anksčiau ant dainininko krūtinės buvo ištatuiruota svastika. Dabar ši tatuiruotė uždengta kitu piešiniu ir nėra matoma.

Po laidos J. Nikitinas pareiškė, kad neįsivaizdavo, kokį skausmą gali sukelti panašūs simboliai, ypač Bayreutho festivalyje. Jis pažymėjo, kad šią tatuiruotę pasidarė, kai buvo jaunas ir grojo roko grupėje.

„Tai buvo viena didžiausių klaidų mano gyvenime ir aš labia gailiuosi, kad ją padariau“, – pareiškė J. Nikitinas.

Jauno vokiečių režisieriaus Jano Philippo Glogerio spektaklis „Skraidantis olandas“ su J. Nikitinu kaip pagrindinio vaidmens atlikėju turėjo atidaryti festivalį.

Vėliau J. Nikitinas Vokietijos žiniasklaidai dar paaiškino, kad tuomet, kai darėsi tatuiruotes, nežinojo, jog simboliai, kuriuos išsitatuiravo, yra susiję ar buvo naudojama nacių ir neonacių.

Operos solistas juos išsitatuiravo Rusijoje 1989, 1990 ir 1991 metais ir pasirinko iš knygų apie Šiaurės Europos mitologiją ir tatuiruočių salono katalogo.

„Man šie simboliai absoliučiai neturi jokios politinės reikšmės. Aš niekada nebuvau jokios politinės partijos nariu ir nesu“, – sakė J. Nikitinas.

J. Nikitiną spektaklyje pakeis korėjietis Samuelis Younas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių