Atsisakę sintezatorių, „Daft Punk“ sukūrė muzikinį takelį filmui

Prancūzų elektroninės muzikos atstovai „Daft Punk“, kurdami garso takelį veiksmo filmui „Tronas: palikimas“ atsisakė naudoti sintezatorius – savo pagrindinius muzikos kūrimo įrankius.

Pirmą sykį savo karjeroje grupės nariai Guy-Manuel de Homem-Christo ir Thomas Bangalter dirbo su „gyvu“ 90 žmonių simfoniniu orkestru, praneša britų tinklapis „The Guardian“.

Atsisakyti tradicinių darbo metodų muzikantus privertė paskirtos užduoties „sudėtingumas ir aukštas lygis“.

„Sintezatoriai neturi tokio garso grynumo ir emocionalumo, kurį garantuoja Stradivarijaus smuikas,“ – sako  Guy-Manuel de Homem-Christo.

„Tai – pats sudėtingiausias darbas, su kokiu mes kada nors esame susidūrę. Mums, muziką pradėjusiems kurti tėvų miegamajame, o dabar dirbantiems su simfoniniu orkestru, yra didžiulis pasiekimas. Per savo muzikinę karjerą mes daug eksperimentavome, tačiau šios patirties neįmanoma su niekuo palyginti!” - priduria muzikanto partneris Thomas Bangalter.

Filmo „Tronas: palikimas“ garso takelis yra pirmas muzikantų studijinis darbas nuo 2005 metais pasirodžiusio albumo „Human After All“. Naujas „Daft Punk“ albumas parduotuvių lentynose pasirodys gruodžio 6 dieną, o pats filmas Lietuvos 3D ir įprastus kino ekranus šturmuos jau nuo gruodžio 24 dienos.


Šiame straipsnyje: Daft PunkTronas: palikimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių