Atnaujintas A.Mamontovo miuziklas „Tadas Blinda“ pasieks uostamiestį

Ketvirtadienį „Domino“ teatras Klaipėdos arenoje pristatys istorijos apie legendinį „svieto lygintoją“ Tadą Blindą teatrinę muzikinę versiją. Pernai atnaujintas Andriaus Mamontovo miuziklas pagaliau pasieks ir uostamiestį.

Specialiai šiam pastatymui A.Mamontovas sukūrė naujų kūrinių. Anot miuziklo režisieriaus Ramūno Marcinkaus, A.Mamontovo muzika turi lyrinį ir kiekvieną žmogų paliečiantį užtaisą. „Tokios muzikos tiesiog negalime neįsileisti į širdį. A.Mamontovo muzika ir profesionalių dainininkų bei aktorių komanda herojaus gyvenimą prikėlė tarsi iš naujo“, – tikino R.Marcinkus.

„Domino“ teatras su atgimusiu miuziklu „Tadas Blinda“ 2011-ųjų pabaigoje apkeliavo beveik visas didžiąsias Lietuvos scenas, beliko užsukti tik į Klaipėdą.

Net kelios kartos Lietuvos gyventojų lietuviškąjį Robiną Hudą pažįsta iš vieno populiariausių serialų Lietuvos televizijos istorijoje. Prieš 40 metų sukurtame kelių dalių televizijos filme Blindą vaidino legendinis lietuvių aktorius Vytautas Tomkus. 2004 m. pagal Tado Blindos gyvenimą buvo pastatytas įspūdingas miuziklas, didžiojoje scenoje parodytas tik vieną kartą, o 2010 m. miuziklas buvo prikeltas naujam gyvenimui.

Miuziklas „Tadas Blinda“ taip sužavėjo žiūrovus ir klausytojus, kad jo kūrėjai sulaukė prašymų sukurti daugiau muzikinių numerių. Visus kūrinius „Tadui Blindai“ parašė žymusis dainininkas A.Mamontovas, dainų tekstų autorius – Martynas Bialobževskis. Jau klasika tapusias dainas „Šiandien ir vėl pražydo rugiai“, „Mortos daina“ ir kitas miuzikle papildė nauji kūriniai, kuriais išaiškintos iki šiol paslaptingomis buvusios „Tado Blindos“ istorijos dalys. Juos atlieka garsiausi Lietuvos dainininkai. O jų sceninius judesius šiame miuzikle nušlifavo pasaulinio garso lenkų choreografė Paulina  Andrzejewska.

Naujojoje „Tado Blindos“ versijoje žiūrovai gali pamatyti daugelį pamėgtų ir žinomų atlikėjų. Jame vaidina ir dainuoja Rafailas Karpis, Povilas Meškėla (Motiejus), Raimondas Baranauskas (Tijūnas), Renata Voitechovskaja (Kristina), Vaida Genytė ir Evelina Anusauskaitė (Morta) bei kiti. „Domino“ teatro scenoje debiutavo ir naujasis Tadas Blinda. Koncertinėje miuziklo versijoje pagrindinį vaidmenį sukūrė Vaidas Baumila, o „svieto lygintojo“ personažą spektaklyje atlieka du aktoriai – Jokūbas Bareikis ir Andrius Bialobževskis. Istorijos pasakotojui Gabrieliui Liaudanskui-Svarui buvo parašyti nauji tekstai. Tačiau kitaip nei Svarui įprasta, šiuosyk jis ne repuoja, o dainuoja.

Taigi žiūrovai „Švyturio“ arenoje sausio 26-ąją išvys dviejų dalių beveik dvi valandas truksiantį miuziklą, virtusį įspūdingu teatriniu reginiu. Bilietai – po 50–90 Lt, juos platina „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių