Atlikėjos Adele laukia naujos ovacijos

Po pritrenkiančio triumfo „Grammy“ apdovanojimų teikime praėjus kiek daugiau nei savaitei, britų soulo muzikos dievaitei Adele ko gero bus lemta skinti laurus ir antradienį Londone vyksiančioje Britų muzikinių apdovanojimų (Brit Awards) teikimo ceremonijoje Londone.

Iš Los Andželo 23 metų dainininkė atsivežė šešis „Grammy“ apdovanojimus ir tapo viena sėkmingiausių britų populiariosios muzikos atlikėjų užsienyje. Jai nesutrukdė net pernai patirtos gerklės problemos, dėl kurių galėjo tekti užbaigti savo karjerą.

Dabar namuose, Londone, Adele pristatyta trims apdovanojimams. Ji nominuota geriausio britų singlo („Someone Like You“), geriausios britų solistės ir geriausio britų albumo („21“, kuris užkariavo Didžiąją Britaniją ir JAV) kategorijose.

Po „Grammy“ įteikimo vakaro, kurį Adele pavadino „nuostabiausiu gyvenime“, atlikėjos gerbėjai buvo šokiruoti spaudoje pasirodžiusio interviu, kuriame žvaigždė prisipažino, jog ruošiasi penkeriems metams trauktis iš scenos , kad galėtų „mylėti ir būti laiminga“.  

Vėliau pati žvaigždė pasijuokė iš šių savo žodžių.

„Dabar turėsiu kelias išeigines, o paskui namuose vyks “Brit Awards„ ir iš ten keliausiu teisiai į studiją. Oho! Penkeriems metams? Gal greičiau penkioms dienoms“, - netrukus po „Grammy“ įteikimo rašė atlikėja savo tinklaraštyje.

Iškilmėse, kurios vyks Londono arenoje O2, geriausio singlo ir albumo kategorijose su Adele varžysis dainų autorius ir atlikėjas Edas Sheeranas, pernai išgarsėjęs su savo daina „The A Team“ ir albumu „+“.

Dėl geriausio singlo vardo taip pat kovos JLS, Jessie J, Pixie Lott ir net kariškių žmonų choras, kurio atliekama daina „Wherever You Are“ per Kalėdas užėmė pirmą vietą geriausiųjų sąrašuose.

Geriausiu britų albumu taip pat pretenduoja tapti britų roko grupės „Coldplay“ rinkinys „Mylo Xyloto“, atlikėjos Florence ir grupės „The Machine“ išleistas albumas „Ceremonials“ bei PJ Harvey albumas „Let England Shake“.

Moterų atlikėjų kategorijoje Adele varžosi su Florence, Jessie J, Laura Marling ir Kate Bush, kuri pastarąjį kartą šį apdovanojimą yra gavusi prieš ketvirtį amžiaus.

Tuo tarpu E.Sheeranas, kurį žiūrovai galės išvysti antradienį drauge su Rihanna ir grupe „Colplay“, yra nominuotas apdovanojimui geriausio solo atlikėjo kategorijoje. Joje taip pat varžosi Jamesas Blake'as, Jamesas Morrisonas, Noelas Gallagheris ir Professor Green.

Apdovanojimų ceremonijoje koncertuos ir grupė „Blur“, kuriai bus įteiktas išskirtinis apdovanojimas už muzikinį indėlį.


Šiame straipsnyje: Adele

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių