A.Tautou – išsipildžiusi režisierių svajonė

Romantiška, prancūziško šarmo kupina režisierių Davido ir Stephane‘o Foenkinosų juosta „Subtilumas“ (pranc. „La Delicatesse“) jau vasario 24-ąją pasieks Lietuvos teatrus. Filme pagrindinės herojės vaidmenį atliks charizmatiškoji „Amelija iš Monmartro“ – Audrey Tautou.

Kino juostos centre – A.Tautou vaidinamos Natali istorija. Moteris yra jauna, graži ir turi nuostabų gyvenimą. Tačiau viskas apsiverčia, kai jos vyras miršta. Kelerius metus Natali tik dirba pamiršusi jausmus ir staiga, pati nesuprasdama kodėl, pabučiuoja kolegą Markusą, kuris tikrai neatrodo tinkantis jai į poras. Prasideda jausminga keistos poros kelionė. Ar galima atgauti prarastą gyvenimo skonį? Ši istorija, pastatyta pagal to paties pavadinimo D.Foenkinoso knygą, jautriai kalba apie atgimimą ir keistą, nevisada suprantamą meilę, skelbiama pranešime spaudai.

„A.Tautou davėme scenarijų labai anksti. Jos pasirodymas šiame filme, buvo beprotiška mūsų svajonė. Net nedrįsome viltis, kad ji sutiks, nors buvome tikri, kad ji geriausiai įkūnytų Natali“, – sakė scenarijaus autorius ir vienas režisierių D.Foenkinosas. Natali pamiltą keistuolį kolegą suvaidino belgų aktorius Francois Damiens‘as. A.Tautou negailėjo kolegai gerų žodžių.

„Filme tarp Markuso ir Natali prasideda jausmų valsas. Net patyrusiems aktoriams tokie jautrūs vaidmenys būna ne visada lengvi. F.Damiens‘o herojus yra labai kuklus ir jam puikiai sekasi tokį vaizduoti. Jis leido moteriai jį pabučiuoti... Pati nesu iš tų, kurios pirmos šoka prie vyrų, bet „Subtilume“ vaidinu kiek abejingą“, – Europe1.fr sakė garsi prancūzaitė. Naujausiame filme A.Tautou herojė šiek tiek primena garsiąją Ameliją – svajingą ir ne visuomet prognozuojamą.

Beje, prancūziško kino mėgėjai ir A.Tautou gerbėjai turės unikalią progą sužinoti daugiau apie „Subtilumo“ istoriją ir filmo kūrimo užkulisius susitikę su juostos režisieriumi D.Foenkinosu, kuris viešės vasario 23 - 26 dienomis Vilniuje vyksiančioje „Knygų mugėje“. Susitikimas suplanuotas vasario 26-ąją, sekmadienį.


Šiame straipsnyje: filmaikultūrakinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių