Paskutinę 2009-ųjų dieną „Eurovizijos“ gerbėjų maldos buvo išklausytos. Nors dėl lėšų stokos LRT šiemet atsisakė dalyvauti šiame dainų konkurse, į jį duris atvėrė rėmėjai.

Solidžią piniginę dovaną nacionaliniam transliuotojui įteikė bendrovė „Teo LT“. „Eurovizija” yra vienas populiariausių renginių ir metų įvykių Lietuvoje. Ir tai visiškai nepriklauso nuo, kaip pasiseka mūsų dainininkui. Dalyvauti konkurse yra didžiulis žiūrovų spaudimas, kurį mums sunku atlaikyti“, - trečiadienį spaudos konferencijoje sakė LRT vadovas Audrius Siaurusevičius. Jam pritarė ir LTV direktorius Rimvydas Paleckis, tikinęs, kad nė vienam komercinio kanalo projektui pagal žiūrimumą nepavyksta pranokti “Eurovizijos” transliacijos.

Sausio 6-ąją oficialiai paskelbta ir atrankos į nacionalinę “Euroviziją” pradžia. Paraiškas galima teikti iki sausio 24 d. O galutinis dalyvių sąrašas bus paskelbtas vasario pradžioje. Didelių pokyčių nebus - keisis tik balsavimo tvarka, kurios taisyklės bus atskleistos po mėnesio. Nacionalinėje atrankoje dalyvauti gali sulaukę 16 metų Lietuvos piliečiai ir Lietuvoje gyvenantys užsieniečiai, taip pat jungtiniai lietuvių ir užsieniečių kolektyvai. Dainos, kurių trukmė - iki 3 minučių, gali būti parašytos bet kokia kalba, o jų autoriai gali būti įvairių šalių piliečiai. Be to, dainos turinys negali būti komercinio pobūdžio, o daina ar jos dalys negali būti atliktos viešai iki 2009-ųjų spalio 1 d. Konkurso scenoje gali būti daugiausia 6 žmonės, kūrinį privalėsiantys atlikti gyvai.

“Dainininkai, kurie dalyvauja “Eurovizijoje”, gauna didžiulę auditoriją, ir nors tai yra pakankamai brangus malonumas mums, bet pakankamai pigus šalies vardo garsinimas. Dalyvavimas yra svarbiau, nei laimėjimas”, - postringavo A.Siaurusevičius. LRT vadovas šypsojosi, kad premjerui Andriui Kubiliui ketina priminti pernai išsprūdusį pažadą, kad bandys prisidėti prie paramos nacionalinės “Eurovizijos” nugalėtojui. “Eurovizijoje" viskas įmanoma, tačiau esant dabartinei ekonominei situacijai, neduok Die, jei lietuvis laimėtų. Tuomet LRT taptų kitų metų „Eurovizijos“ organizatore“, - juokavo A.Siaurusevičius.

„Eurovizija“ šiemet vyks gegužės 25, 27 ir 29 dienomis Osle, Norvegijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių