A.Schwarzeneggeris mąsto apie ateitį po rinkimų

Žodžiai „I'll be back“ („Aš sugrįšiu“) tapo Arnoldo Schwarzeneggerio sparnuotu posakiu jau daugiau nei prieš 25 metus.

Kitą savaitę Kalifornijos gyventojai išsirinks naują gubernatorių, ir jau po dviejų mėnesių garsus aktorius paliks savo postą ir bus pasirengęs naujiems darbams.

A.Schwarzeneggeris kol kas buvo ne itin kalbus apie savo ateitį. Bet turint tokį tarnybos lapą - kultūristas, politikas, gamtos gynėjas, kino žvaigždė - jam atviri visi keliai, mano politikos analitikai ir žmonės, žinantys, kas vyksta Holivude.

„Žmonės vis dar myli Arnoldą. Jis gali rinktis, ką tinkamas. Jam nieko nereikia įrodinėti, visi pasaulio pinigai ir visos pasaulio galimybės jam pasiekiamos“, - sakė patyręs Holivudo publicistas Howardas Bragmanas.

Savo plačiausiame atsakyme į klausimą „kas gi toliau?“ 63-ejų metų A.Schwarzeneggeris sakė, kad jis ketina sakyti kalbas, parašyti vieną ar dvi knygas (kitaip nei daugelis žvaigždžių, jis dar neparašė autobiografijos) ir toliau dalyvauti aplinkosaugoje.

Kalbėdamas apie galimą sugrįžimą į kino studiją jis sakė: „Tai priklauso nuo daug ko .., jeigu kas nors turės puikų scenarijų, pasiūlys puikią idėją. Bet ar aš būsiu pakankamai kantrus tris ar šešis mėnesius būti filmavimo aikštelėje ir visa kita? - Nežinau“.

Tačiau jis prasitarė, kad neseniai buvo susitikęs su filmų „Terminatorius“ ir „Įsikūnijimas“ režisieriumi Jamesu Cameronu ir dėl šios priežasties ketinantis greitai padaryti tam tiktą pranešimą.

Respublikono gubernatoriaus kadencijos septintųjų metų pabaigą žymi iki 22 proc. sumenkęs populiarumas, nes Kalifornijos gyventojus išvargino dviženkliu skaičiumi vertinamas nedarbas ir milžiniškas biudžeto deficitas. Tačiau šio politiko ir garsenybės pasaulinis įvaizdis beveik nenukentėjo.

Austrijoje gimęs A.Schwarzeneggeris negali siekti JAV prezidento posto, tačiau politikos apžvalgininkas Allanas Hoffenblumas mano, kad jis gali rasti vietą prezidento Baracko Obamos administracijoje, galbūt susijusią su aplinkos apsauga.

„Manau, tai labai tikėtina galimybė, ypač jeigu Obama prastai pasirodys per lapkritį vyksiančius Kongreso rinkimus - jis gali panorėti ištiesti ranką nuosaikiesiems respublikonams“, - sako analitikas.

Tačiau A.Schwarzeneggerio karjera renkamuose politiniuose postuose mažiau tikėtina, mano ekspertai. Daugių daugiausiai jis galėtų siekti tapti JAV senatoriumi, tačiau artimiausia galimybė atsivers tik po dvejų metų ir tik tuo atveju, jeigu Kalifornijos demokratė senatorė Dianne Feinstein nuspręs trauktis.

Pietų Kalifornijos universiteto politikos apžvalgininkė sakė Sherry Bebitch Jeffe sakė: „Nemanau, kad Arnoldas Schwarzeneggeris pasižymi temperamentu, kuris leistų jam tapti vienu iš šimto Senato salėje“.

„Nenustebčiau, jeigu baigęs gubernatoriaus kadenciją jis pasektų (buvusio JAV prezidento) Billo Clintono pavyzdžiu ir žengtų į nacionalinę arba tarptautinę sceną ant savo paties (susikurto) pamato, susitelkdamas į aplinkosaugos problemas“, - pridūrė ji.


Šiame straipsnyje: Arnoldas Schwarzeneggeris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių